Voor dit spektakel zetten cultuurverenigingen hun rivaliteit opzij

Er waren ook optredens achter een gordijn. Foto: sbr

Lichtervelde -

Het eerste weekend van het Lichterveldse totaalspektakel Het Frontparadijs was een groot succes. De theaterfietstocht stuurde de bezoekers 100 jaar terug in de tijd. Op verschillende locaties werden scènes nagespeeld uit de Eerste Wereldoorlog.

De muzikale theaterfietstocht Het Frontparadijs is een van de grootste producties in de geschiedenis van Lichtervelde. De muzikale theaterfietstocht brengt de deelnemers via verschillende locaties mee naar het Lichtervelde van honderd jaar geleden. Tientallen acteurs, driehonderd figuranten, honderden kostuums, 42 deelnemende verenigingen, 250 medewerkers en een authentieke tweedekker.

Voor dit spektakel zetten cultuurverenigingen hun rivaliteit opzij
Kosten nog moeite werden gespaard om de toeschouwers te overdonderen. Foto: sbr

De cijfers van de productie illustreren de grootschaligheid van het evenement. Voor deze productie beslisten de cultuurverenigingen de Burgersgilde en de Zwaan hun oude rivaliteit opzij te zetten en samen te werken. Het scenario van Benedict Wydooghe werd door de Torhoutse Bram ­Cafmeyer geregisseerd. Alle 1.240 kaarten zijn al geruime tijd uitverkocht.

Het eerste weekend van Het Frontparadijs zit er inmiddels al op en bleek meteen alle verwachtingen in te lossen. “Het is een hectisch weekend geweest voor ons”, zegt coördinator Luc Haeghebaert, die voor de gelegenheid zijn snor liet groeien. “Veel tijd om zelf te genieten van het eindresultaat hebben wij niet gehad. Toch hoorden we al heel wat positieve reacties van mensen. Wie weet, heb ik volgend weekend wat meer tijd om zelf te genieten.”

Stortbuien

Even leek het erop dat de start van het evenement op zaterdag letterlijk in het water zou vallen door hevige stortbuien, maar in de namiddag kwam de zon zelfs even tevoorschijn. De bezoekers konden vier uur lang genieten van een tocht met authentieke scènes, muziek en zelfs enkele leuke verrassingen. De dag werd telkens afgesloten op het Statieplein met een groot volksfeest en vuurwerk. De organisatie kijkt nu vooral uit naar het tweede weekend. “Nu heb ik al iets minder stress, omdat alle voorbereidingen voorbij zijn en we al een eerste keer alles in actie hebben gezien”, zegt Haeghebaert. Komende zaterdag en zondag zal Lichtervelde nogmaals ondergedompeld worden in de sfeer van de Eerste Wereldoorlog.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio