Parklife lokte minstens 5.000 bezoekers

"Ik weet niet wie we dankbaar moeten zijn voor de weersomstandigheden van zondag", zo vertelt Veerle Simoens, artistiek directeur van Gent Festival van Vlaanderen "zaterdag hebben we alles hier opgebouwd in heel slechte weersomstandigheden en tussen de regenbuien door, en voor maandag voorspelt men opnieuw rotweer. En wij, wij blijven op zondag, de dag van ons familiaal evenement Parklife, gespaard van regen. Dat is echt wel geluk hebben." Officiële cijfers heeft Parklife nog niet (het evenement was gratis), maar op basis van wat we aan infofolders uitdeelden weten we dat er minstens 5.000 mensen naar Pärklife zijn gekomen. En zo'n 800 daarvan deden mee aan de muzikale wandeling van 6 km door het Parkbos. We zijn echt tevreden.

Laat het ons een gelukkig toeval noemen.. In DSWeekblad van afgelopen zaterdag gaf de Nederlandse beweegprofeet Erik Scherder nog tekst en uitleg over het feit dat bewegen en muziek goed is voor de werking van de hersenen. Dat wisten ze dus bij Gent Festival al langer, want tijdens Parklife, een evenement dat de organisatoren zelf omschrijven als een outdoor muziekfestival voor families, foodies en friends, kan het publiek deelnemen aan een wandeling van om en bij de 6 kilometer, met onderweg een tiental stops waar kan genoten worden van een streepje muziek.

Dat leverde op een bepaald moment een wel grappige situatie op: in een serre langs het parcours, met een hoop bosgrond als decor, speelden violiste Veerle Van Roosbroeck en celliste Elien Van Alboom bekende muziekjes, zoals Singing in the Rain, en kwam er een familie binnengewandeld. En is daar een knaapje bij dat even daarvoor in de Kidsvillage had meegedaan aan een workshop waarin hij zelf een instrument had gemaakt. Blaast dat ventje fier als een gieter op zijn instrument, en maant zijn mama hem aan tot stilte, uit respect voor de twee dames die muziek aanhet maken waren. Moet kunnen.

"Ik heb een ander verhaal meegemaakt" vertelt artistiek directeur Veerle Simoens: "een jongetje dat deelgenomen had aan de ukeleleworkshop liep naar zijn mama en zei: ik wil gitaar leren spelen. 'Daar doen we het dus voor", aldus Veerle Simoens: Parklife biedt de mensen de mogelijkheid om op een heel aangename manier, aan een tempo dat ze zelf bepalen, te proeven van zoveel soorten muziekjes. In een relaxte, familiale en ongedwongen sfeer."

Ouverture

Parklife vond tijdens de vorige edities plaats toen Gent Festival Van Vlaanderen al bezig was. Deze keer werd het eigenijk de opener van de 60ste editie van Gent Festival van Vlaanderen. Dat opent volgend weekend echt met OdeGand, dat dit jaar door de lezers van De Gentenaar verkozen werd tot Strafste Gentenaar. OdeGand krijgt dit jaar overigens een 'voorprogramma'. Op vrijdag 15 september heeft aan de Graslei-Korenlei Ouverture plaats. Een gratis evenement waarop het kamerorkest Casco Phil 'Dancing on the water' brengt::zwierige en optimistische muziek die tot dansen aanzet. Alle info over Ouverture op deze site.

En zaterdag 16 september is er dan OdeGand, een dag waarop u met 1 ticket toegang tot een 50-tal concerten. 's Avonds is er aan de Graslei-Korenlei het gratis slotspektakel, met vuurwerk. Daarover is alles hier terug te vinden.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio