Werknemers SportsDirect manifesteren na sluiting 8 winkels

Werknemers SportsDirect manifesteren na sluiting 8 winkels

Foto: BELGAIMAGE

Werknemers bij sportwinkelketen SportsDirect uit verschillende regio’s van België manifesteren maandagochtend voor de Belgische sociale zetel van de keten in Tubeke.

“Acht winkels in België zijn al gesloten en bijna de helft van de mensen die tewerkgesteld zijn op de sociale zetel is ontslagen, maar we slagen er niet in een waardig sociaal overleg te verkrijgen”, aldus Jalil Bourhidane van de christelijke bediendevakbond.

De ontslagen gebeuren zo dat de wet-Renault niet moet worden toegepast, klinkt het. “Men kondigt ons nieuwe sluitingen aan voor 2018. We krijgen geen antwoorden op onze vragen over de keuze van de winkels die dichtgaan, over de ontslagvoorwaarden van de werknemers of over een langetermijnvisie voor de activiteiten van SportsDirect in België.”

De actie gaat uit van het gemeenschappelijk vakbondsfront en duurt tot 10 uur. Vooralsnog is het geen staking, maar met de manifestatie wil het personeel zich vastberaden tonen, voor een vergadering met de Engelse directie van de groep op donderdag. De vakbonden willen na de sluiting van acht winkels antwoord krijgen op hun vragen.

De vergadering van donderdag met de Engelse directie van de keten is volgens de vakbonden een ultieme poging tot overleg. Wordt daar geen vooruitgang geboekt, kunnen hardere protestacties in de winkels of in de sociale zetel plaatsvinden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees