5 nieuwe iPhone 8-functies “gelekt door misnoegde Apple-werknemer”

5 nieuwe iPhone 8-functies “gelekt door misnoegde Apple-werknemer”

Apple-aanhangers hebben dinsdag 12 september al een tijdje met rode stift in hun agenda omcirkeld. Dinsdag lanceert het technologiebedrijf immers de nieuwste versie van ’s werelds meest besproken smartphone. Een anonieme bron, volgens de BBC “een misnoegde Apple-werknemer”, zou nu al vijf opmerkelijke nieuwe functies van het toestel hebben gelekt.

Dinsdag vindt in het Steve Jobs Theater in Cupertino naar alle waarschijnlijkheid de lancering van de ‘iPhone 8’ plaats. Al zou die, als we de laatste geruchten mogen geloven, misschien wel als ‘iPhone X’ door het leven kunnen gaan. Tot dinsdag blijft het gissen over welke nieuwigheden we allemaal kunnen verwachten, maar een niet bij naam genoemde “misnoegde Apple-werknemer” zou volgens BBC de volgende nieuwe functies van het toestel wel al gelekt hebben.

1. Gezichtsherkenning

Met de introductie van ‘Face ID’ zou Apple zich klaarmaken om de vingerafdruk of ‘Touch ID’ voorgoed te doen vergeten. Zo zou je de ‘Face ID’ ook kunnen gebruiken om betalingen te bevestigen.

2. Draadloos opladen

Veel concurrenten boden het al langer aan, maar de iPhone kon je tot nog toe niet draadloos opladen. Daar zou de iPhone 8 verandering in brengen. Apple zou de algemeen aanvaarde Qi standaard voor draadloos opladen gaan ondersteunen, maar uiteraard zal opladen enkel mogelijk zijn met een speciale Apple-adapter.

3. RIP Home-knop

De Home-knop vooraan je toestel zou definitief afgeschaft worden. In plaats daarvan komt er een ‘Home bar’, een dynamische rij virtuele knoppen waarmee je door je apps kan navigeren. De ‘Home bar’ is te vergelijken met de ‘Touch bar’, die al een tijdje op de nieuwste MacBooks te vinden is.

4. Geen randen

Op elk gelekt prototype was het al te zien, maar de “werknemer” zou nu ook bevestigd hebben dat het scherm van de iPhone 8 geen randen heeft en dus de hele oppervlakte van de voorkant van het toestel beslaat. De schermverhouding is iets langer - 18,5 bij 9, dezelfde verhouding als bij Samsungapparaten - en de resolutie bedraagt 2436 op 1125 pixels.

5. Slimme powerknop

Nu de Home-knop verdwijnt, moest er voor veel functies een alternatief gezocht worden. En dus wordt de aan/uit-knop een pak slimmer. Tweemaal drukken zou Apple Pay activeren, lang duwen activeert dan weer de slimme spraakassistent Siri.

Naast deze vijf functies mogen we niet vergeten dat Apple binnenkort ook de nieuwste versie van iOS uitbrengt. In versie 11 zitten onder meer - hou je vast - 3D emoji’s. Een lachend kakje zal nooit meer hetzelfde zijn.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees