VIDEO. Vijftien personen dakloos na uitslaande woningbrand in Tielt-Winge

Tielt-Winge / Tielt -

In de Heuvelstraat in Tielt-Winge is in de nacht van zondag op maandag een woning volledig uitgebrand. De twee aanpalende huizen raakten ook zwaar beschadigd en onbewoonbaar zodat in totaal 15 personen tijdelijk elders onderdak moeten vinden. Eén van de inwoners, een kindje van 2 jaar, raakte gewond. Dat meldt de brandweer van Scherpenheuvel-Zichem. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid.

De brandweer werd afgelopen nacht omstreeks 2 uur opgeroepen en stond bij aankomst voor een grote uitslaande brand. De brandweerlui gingen de vlammen nog te lijf maar konden niet meer verhinderen dat de betrokken woning grotendeels in de vlammen opging. Ook de twee aanpalende panden raakten zwaar beschadigd door de vlammen en de bluswerken. In de drie huizen waren in totaal 15 personen aanwezig. Die werden allemaal voor controle overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. Een kind van 2 jaar bleek te veel rook ingeademd te hebben. Zij zullen minstens tijdelijk elders opgevangen worden.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het Leuvense parket heeft een branddeskundige aangesteld die in de loop van de namiddag ter plaatse zal gaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees