Mechelen pakt deze winter uit met schaatsbaan op Binnendijle

Mechelen pakt deze winter uit met schaatsbaan op Binnendijle

Een schaatsbaan tijdens de eindejaarsperiode, Mechelen krijgt er zo eentje op het water. Foto: Jozef Croughs

Mechelen - De organisatie van ‘Mechelen Houdt Je Warm’ opent deze winter tijdens de eindejaarsperiode een schaatsbaan op de Binnendijle. Naar het voorbeeld van de Dijlefeesten komt er praktisch de hele maand december een ponton op de rivier, maar dan eentje waar je kan op schaatsen.

Voor de aanleg van de drijvende schaatsbaan van zo’n 400 vierkante meter groot is al een bedrijf aangesteld. “Dat heeft onder andere in Gent en in Oostende al ijspistes aangelegd. Bij ons is de uitdaging nog groter, want ze komt op het water te liggen”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van mmMechelen Feest.

Dat is een uniek gegeven in Vlaanderen. De horeca van de Vismarkt, waar maandagnamiddag een overleg mee heeft plaatsgevonden, is enthousiast. “Hier kan Mechelen zich mee profileren”, zegt Mohamed El Morabet van restaurant Ronda. De stad wil onder meer ook hotels en scholen aanspreken met het initiatief.

“Zo maken wij van de Vismarkt meer dan ooit hét kerstplein van onze stad, want ook het Warmste Weekend keert terug”, geeft Calvo aan. De schaatsbaan zal wellicht openen vrijdag 8 december 2017 openen en blijft open tot en met zondag 7 januari 2018.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio