Kartel N-VA/Open VLD+ start verkiezingscampagne met tournee door stad

‘Els en Veerle’ trekken samen door Tielt en vragen uw mening

‘Els en Veerle’ trekken samen door Tielt en vragen uw mening

Het campagneteam: Els De Rammelaere en Veerle Vervaeke, Henk Maus, Alain Dhont en Guido Weustenraed. Foto: slr

Tielt -

Burgemeester Els De Rammelaere (N-VA) en schepen Veerle Vervaeke (Open VLD) gaan de boer op in Tielt. Zo trekt het kartel N-VA/Open VLD+ al de campagne op gang voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Vanaf woensdag stappen burgemeester Els De Rammelaere (N-VA) en schepen Veerle Vervaeke (Open VLD) letterlijk door Tielt en deelgemeenten. Ze gaan van deur tot deur om hun magazine ‘'t Tielts Bulletin’ voor te stellen. Daarin geven ze een overzicht van de realisaties van het voorbije jaar en een stand van zaken van lopende en nieuwe projecten.

Geen enquête

Intussen vragen ze de Tieltenaar naar zijn mening. “We zullen elke inwoner de kans geven om zijn of haar opmerkingen te geven over de stad, het bestuur of een project”, zegt De Rammelaere. “We werken niet met een enquête met voorgekauwde antwoorden, maar laten de burger zelf zijn gedacht zeggen.”

Met het verzamelde materiaal zijn De Rammelaere en Vervaeke van plan hun programma voor de verkiezingen op te stellen.

Zwembad

De nieuwe jeugdlokalen, talrijke wegenwerken en het asbestvrij maken van het Gildhof zijn projecten die al op de agenda staan. Sommige hiervan zijn in uitvoering. “Maar we willen graag ook onze schouders zetten onder nieuwe ideeën”, zegt Vervaeke. “Het zwembad is dringend aan vernieuwing toe en er moet ook een nieuwe brandweerkazerne komen.”

In 2012 trokken N-VA en Open VLD samen naar de kiezer. Ze vormden toen een meerderheid met SP.A/Groen en verwezen CD&V naar de oppositiebanken. Ondertussen zijn we vijf jaar verder en loopt de bestuursperiode op haar einde. “We hebben gezorgd voor stabiliteit, continuïteit en daadkracht. Zo hebben we de schuld van de stad al voor een groot deel afgebouwd”, zegt De Rammelaere. “Maar ons werk is nog lang niet af.”

Traject volgen

De tournee start morgen woensdag in de buurt van de Kortrijkstraat en eindigt op 17 oktober in de zone van de Hondstraat. Het volledige traject is terug te vinden op www.elsenveerle.be. Daar kunnen inwoners ook hun mening kwijt over de stad.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio