Dronken trucker vraagt vrijspraak voor aanrijding, maar Nilay (8) krijgt sinds ongeval wel hulp van psycholoog

Dronken trucker vraagt vrijspraak voor aanrijding, maar Nilay (8) krijgt sinds ongeval wel hulp van psycholoog

Nilay was nog wat gaan fietsen met zijn papa toen hij werd aangereden. Foto: mvn

Jabbeke / Torhout -

De 57-jarige trucker die vorig jaar op de eerste schooldag de toen achtjarige Nilay Bout aanreed in Jabbeke, moest zich maandag voor dat ongeval verantwoorden voor de politierechter. De man vroeg de vrijspraak.

Het ongeval gebeurde net na de eerste schooldag van Nilay Bout uit Jabbeke. Het jongetje was na school nog wat gaan fietsen met zijn papa. Toen ze naar huis keerden, ging het mis aan het zebrapad over de Gistelsteenweg.

Het jongetje werd er met zijn fiets aangereden door een vrachtwagen. Zijn fiets was helemaal kapot. Hijzelf liep wat schrammen en een lichte hersenschudding op. “Sinds het ongeval durft hij niet meer te fietsen”, zegt zijn advocaat. “Hij is nu in behandeling bij een psycholoog.”

De vrachtwagenchauffeur stelt dat hij het ongeval niet had kunnen voorkomen. “Volgens een getuige reed de vader wat achter het kind”, zegt advocaat Jan Dekersgieter. “Toen hij de vrachtwagen zag komen, heeft hij zijn zoontje geroepen. Het jongetje draaide zich om en kwam zo met zijn wiel op de rijbaan terecht.”

Feit is wel dat de Torhoutse vrachtwagenchauffeur 0,47 promille alcohol in zijn bloed had. Net onder de grens voor een gewone bestuurder, maar voor een professionele chauffeur ligt die grens veel lager.

Niet gegeten

“Ik had wat problemen gehad bij het lossen, het was heel warm en ik had nog niet gegeten”, klonk het als excuus. De man was eerder nochtans al veroordeeld voor dronken rijden. Hij moest toen zelfs medische proeven afleggen, maar dat had hij op het moment van het ongeval nog niet gedaan.

De rechter spreekt zich op 9 oktober uit over de zaak.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees