Van KASK naar eigen boetiek: “Ik zie het als een roeping om mannen mooi te maken”

Van KASK naar eigen boetiek: “Ik zie het als een roeping om mannen mooi te maken”

Lisa Deridder: “Ik beschouw het als mijn roeping om stijladvies te geven, zonder opdringerig te zijn.” Foto: fvv

Gent -

Op de hoek van de Onderstraat en de Schepenhuisstraat, waar bakker Dossche achter een roze gevel decennialang Gent van lekkers voorzag, huist nu Lost In Pablos. Achter een zachtgroene en beschermde gevel biedt Lisa Deridder er mannenmode aan. En iets meer.

Lisa Deridder (33) studeerde aan de modeacademie van de KASK in Gent en ging daarna aan de slag bij Villa Verdi, een bedrijf van Italiaanse kostuums op de Kortrijksesteenweg. “Ondertussen volgde ik in avondonderwijs cursussen om de technieken van CAD-CAM (ontwerp en productie met de computer, nvdr.) voor confectie en textiel in de vingers te krijgen.”

Na drie jaar stapte Lisa Deridder over naar Nicole Men, waar ze kennismaakte met de kneepjes van inkoop en maatwerk. Na nog eens een halfjaar Butch en drie jaar Café Costume, wist ze het: “Ik wou zelf iets beginnen, en ik had meteen een idee van wat ik wou: mannen mooi maken met een kostuum op maat. Daarbovenop wou ik andere mannenkleding aanbieden, met minder bekende maar kwalitatief goede en leuke merken die je bij wijze van spreken nog niet op Zalando vindt.”

Roeping

“Ik beschouw het ook een beetje als mijn roeping om mannen een eindje te helpen bij hun keuze. Zonder opdringerig te zijn: hen stijladvies geven, zodat ze buitengaan met iets dat ze misschien niet hadden verwacht, maar hen toch beter doet voelen dan toen ze binnenkwamen.”

Van KASK naar eigen boetiek: “Ik zie het als een roeping om mannen mooi te maken”
“De merken die ik inkoop, hebben een verhaal.” Foto: fvv

Deridder koopt betaalbare kwaliteit in. “Het zijn minder bekende merken maar ze hebben ‘een verhaal’. Ik ging ernaar op zoek in Denemarken, Frankrijk en Engeland. Maar ook in ons land, zoals het Gentse hemdenlabel Mr. Manchette. De Gentse juweelontwerper Sébastien Vandekerckhove ontwierp op mijn verzoek manchetteknopen die alleen hier te koop zijn. Ik heb ook één Engels schoenenmerk in de winkel.”

Kostuums maken

“Wat de pakken betreft, kunnen mannen kiezen uit een collectie die ik ontwierp en in Portugal liet maken. Maar het kan ook écht op maat. Dan bepaal ik in overleg met de klant zowel model, kleur, snit, voering, stof, als het soort zakken en knopen. Ik heb ooit geleerd om pakken te maken, maar ik doe het niet zelf: ze komen uit een atelier in Portugal en voor de correcties werk ik samen met een atelier hier in Gent.

Dat Deridder in het pand van bakkerij Dossche terechtkon, heeft ze te danken aan zichzelf en aan de werklui die het gebouw aan het renoveren waren. “Ik woon hier met mijn vriend in de buurt en zag dat het pand verbouwd werd. Ik schoof gewoon een briefje onder de deur waarin ik liet blijken dat ik interesse had. En die brave werklui gaven het briefje door aan de eigenaar.”

INFO

Lost in Pablos, Onderstraat 28, Gent. www.lostinpablos.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio