Broeders van Liefde: “We gaan euthanasie toelaten”

Broeders van Liefde: “We gaan euthanasie toelaten”

Foto: BELGA

De Broeders van Liefde blijven achter hun visietekst staan over euthanasie bij psychisch lijden in een niet-terminale situatie. Dat hebben ze zopas nogmaals herhaald op een persconferentie.

Momenteel moeten patiënten die in een instelling van de Broeders van Liefde verblijven en die euthanasie willen daarvoor naar een andere ziekenhuis worden overgebracht. De directie van de Broeders van Liefde wil komaf maken met die praktijk en euthanasie in de eigen instellingen mogelijk maken.

Een paar weken geleden maakten de Broeders van Liefde bekend dat ze euthanasie zouden toestaan in hun instellingen. Die mededeling schoot in Rome in het verkeerde keelgat omdat euthanasie niet strookt met de leer van de katholieke kerk. Er werden gesprekken opgezet en even zag het ernaar uit dat de Broeders van Liefde op hun voornemen zouden terugkeren.

Nu blijkt dat niet zo te zijn. “Wij menen nadrukkelijk dat onze visietekst strookt met de leer van de katholieke kerk.... Wij houden rekening met de verschuiving en de evoluties binnen de samenleving”, zeggen de Broeders van Liefde vandaag.

Corrigeer

NIEUWS