Base lanceert abonnement dat belminuten omzet in data (en andersom)

Base lanceert abonnement dat belminuten omzet in data (en andersom)

Themabeeld. Foto: Shutterstock

Telecomoperator Base lanceert een nieuwe abonnementsformule, die zich automatisch aanpast aan het verbruik van “elke individuele klant”. Naargelang de behoefte van de gebruiker worden belminuten omgezet in mobiele data of omgekeerd. Data en minuten die niet worden verbruikt, gaan mee naar de volgende maand.

Base komt woensdag met een nieuw abonnement waarbij belminuten automatisch worden omgezet in mobiele data en omgekeerd, gebaseerd op de wensen van de gebruiker. Vaak blijven klanten aan het eind van de maand zitten met overtollige belminuten, terwijl ze hun datalimiet hebben overschreden, ziet de telecomoperator. Een fenomeen waar met het nieuwe abonnement een einde aan moet komen, aldus Base.

“De gebruiker hoeft zich voortaan niet meer in te spannen om zich naar zijn abonnement te schikken. Zijn abonnement volgt vanaf nu zijn reële verbruik en past zich automatisch aan de klant aan”, klinkt het in een persmededeling. “Belminuten worden automatisch omgezet in datavolume (of omgekeerd) zonder dat de klant hiervoor een vinger hoeft uit te steken.”

Wie aan het eind van de maand nog altijd minuten of data overheeft, blijft die behouden. “Gebruikt hij niet het volledige potentieel van zijn abonnement, dan wordt het saldo simpelweg overgedragen naar de volgende maand zodat er niets verloren gaat. Gedaan met de verspilling dus.”

Mocht je toch je abonnement overschrijden dan wordt er niet langer een hoger tarief aangerekend, zoals dat tot dusver het geval was. Gigabytesen belminuten binnen en buiten de bundel kosten evenveel.

De nieuwe formules vervangen de bestaande tarieven (15, 25, 35 & 45 euro) en worden op woensdag gelanceerd.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees