Food

Hoe groeien cashewnoten? Bekende acteur lost mysterie op

Hoe groeien cashewnoten? Bekende acteur lost mysterie op

Foto: Shutterstock

Bij een bezoek aan Costa Rica verbaasde acteur Matt McGorry, onder andere bekend van zijn rol als John Bennett in de serie 'Orange Is the New Black', zich over de manier waarop cashewnoten groeien. Hij deelde zijn verbazing via Twitter en bleek niet de enige te zijn. Zelfs badpakkenmodel Chrissy Teigen reageerde met een verrassende anekdote.

Heb jij je ooit afgevraagd hoe cashewnoten uiteindelijk in de supermarkt belanden? Wel, blijkbaar groeien de noten aan een vrucht aan een boom. Iets wat ook acteur Matt McGorry met verstomming sloeg. Tijdens een reis naar Costa Rica kreeg hij een dergelijke vrucht in handen gestopt met daarbovenop de noot. "Waarom heeft niemand me hier ooit over verteld?", schreeuwt hij het uit op Twitter.

Opvallend genoeg was het Chrissy Teigen die nog met een aanbeveling voor hem op de proppen kwam. "Ik herhaal, eet niet van die rauwe noot die aan de stam vastzit. Het voelt een beetje als gifsumak (een plant die een ernstige huidirritatie teweeg kan brengen als je ermee in contact komt, nvdr.) tegen je tanden wrijven", klonk het in de tweet.

Daarop vroeg een andere Twitteraar haar of ze dat uit ervaring vertelde. En jawel. "Ja. Ik begon er van te hallucineren, hysterisch te lachen en moest werkelijk overal kotsen." Toch maar niet van proeven dan. 

 

Corrigeer