Foute afvalzakken worden uit de handel genomen

Foute afvalzakken worden uit de handel genomen

De rechtse zak is even duur maar kleiner dan de vorige versie. Foto: mvl

Asse -

Het gemeentebestuur laat alle grijze restafvalzakken uit de handel nemen. Inwoners met een slechte rol kunnen die inruilen voor een goede.

Amper een week nadat oppositieraadslid Erik Beunckens (Lijst Zellik-Relegem) de te kleine, grijze huisvuilzakken aankaartte, heeft het gemeentebestuur al voor een oplossing gezorgd. “Eind juli leverde onze leverancier Sphere Belgium foutieve grijze restfractiezakken die niet de juiste grote hebben”, legt schepen van Afvalbeleid Jan De Backer (CD&V) uit. “Het gemeentebestuur heeft daarom besloten om alle grijze restfractiezakken met onmiddellijke ingang uit de handel te halen. Zowel aan het onthaal van het gemeentehuis als bij lokale handelaars zijn deze zakken tot de nieuwe levering niet langer te koop. De leverancier zal tegen eind oktober nieuwe grijze restfractiezakken aanleveren die wel conform zijn met het bestek.”

Dat wil zeggen dat tijdens de overgangsperiode enkel de grote gele restafvalzakken te koop zullen zijn. Wie hier liever geen volledige rol van aankoopt, kan in het Sociaal Huis gele restafvalzakken per stuk aankopen. “Wie een foutieve rol heeft aangekocht, kan deze vanaf maandag 18 september inruilen voor een voucher aan het onthaal van het gemeentehuis en in de bibliotheek van Zellik. Zodra de nieuwe grijze restfractiezakken geleverd zijn eind oktober, kan je deze voucher op de hierboven aangegeven locaties inruilen voor een correcte rol”, laat schepen De Backer nog weten.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio