De nieuwe droom van Sugar Jackson: “Mama zegt dat ik genoeg mensen pijn gedaan heb”

De nieuwe droom van Sugar Jackson: “Mama zegt dat ik genoeg mensen pijn gedaan heb”

Foto: BELGA

Sugar Jackson, 36 jaar oud intussen, heeft een nieuwe droom. De gewezen knuffelbeer van de Belgische bokswereld heeft fysieke proeven afgelegd bij de brandweer en is daarvoor geslaagd. “Mensen in nood helpen spreekt me aan”, zegt Jackson in Het Laatste Nieuws.

Zijn laatste kamp beslechtte Sugar Jackson in 2013. Sindsdien was het erg stil rond de bokser die tien jaar geleden uitgegroeid was tot de favoriet van de Belgische boksliefhebbers. Maar hij heeft zich wel beziggehouden.

“Na die laatste kamp heb ik allerlei jobs gedaan om mijn vrouw en twee kinderen te onderhouden”, zegt Jackson in Het Laatste Nieuws. “Elektricien, fabrieksarbeider, bodyguard: het ging me allemaal niet af en dus gaf ik het telkens na een paar weken of maanden op.”

En dus kwam de gewezen bokser weer uit bij zijn jongensdroom: politieman worden. “Dat ga ik doen, dacht ik, maar mijn moeder wilde dat niet. Een politieman moet soms mensen pijn doen en zij vond dat ik als bokser al genoeg mensen pijn gedaan had. Dan ben ik maar voor mijn tweede kinderdroom gegaan: brandweerman worden. Het spreekt me aan om mensen in nood te helpen. Het gevaar neem ik erbij, iedereen weet wel dat ik niet snel bang ben.”

De fysieke proef heeft de ex-bokser inmiddels achter de rug, nu volgen binnen enkele weken nog theoretische tests.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees