Rode Kruis: “Eén op drie huizen Sint-Maarten compleet verwoest, 91 procent beschadigd”

Rode Kruis: “Eén op drie huizen Sint-Maarten compleet verwoest, 91 procent beschadigd”

Foto: Photo News

Dat orkaan Irma een spoor van vernieling heeft achtergelaten op Sint-Maarten is bekend. Maar het Nederlandse Rode Kruis heeft concrete cijfers geplakt op de materiële schade: maar liefst 91 procent van de gebouwen op het Frans-Nederlandse eiland is beschadigd en een derde is zelfs helemaal verwoest.

Samen met onderzoeksinstituut TNO maakte het Rode Kruis een inventarisatie van de schade op Sint-Maarten en kwam met de schrikbarende cijfers. De hulporganisatie weet nog niet hoeveel mensen er zijn getroffen door de beschadigingen, meldt NU.nl. Momenteel staan er nog meer dan 200 personen geregistreerd als vermist bij het Rode Kruis.

Met de hulp van drones zal de organisatie de komende dagen de staat van het eiland beter in kaart brengen.

Actiedag

Vrijdag houdt Nederland een speciale actiedag om de bewoners van Sint-Maarten te helpen. Op radio en tv wordt er de hele dag aandacht besteed aan de ravage na orkaan Irma en wordt er opgeroepen om te doneren op het rekeningnummer 5125, dat vorige week werd geopend. Tot nu toe kwam er al 3,2 miljoen euro binnen.

Doden

Orkaan Irma kostte aan vier personen het leven op Sint-Maarten. In totaal kwamen 49 personen om door toedoen van het natuurgeweld.

Corrigeer

MEER NIEUWS