Buren tonen hun hart: ongeziene solidariteit na woningbrand

Tielt-Winge -

Tielt-Winge toont zijn hart na de zware woningbrand die drie gezinnen dakloos maakte. Op het OCMW wordt met man en macht gewerkt om de grote stroom aan spullen die de mensen aanbieden te sorteren. Zanger Sammy Moore zette een benefiet op poten.

LEES OOK: Geen brandverzekering bij verwoestende woningbrand: gezin heeft werkelijk niets meer

In het OCMW-gebouw langs de Tiensesteenweg in Sint-Joris-Winge was het dinsdag bijzonder druk. De deuren van het OCMW stonden open om alle spullen in ontvangst te nemen voor de slachtoffers van de woningbrand in Tielt. De solidariteit is fantastisch.

“We zijn bijzonder blij dat de mensen ons willen helpen want we hebben niets meer. Nu beginnen we pas te beseffen dat de bevolking zoveel met ons inzit. Voorlopig kan de solidariteitsactie ons uit de nood helpen”, zegt een van de slachtoffers, terwijl ze de spullen uitkiest die ze snel kan gebruiken.

Drie volle lokalen

Het OCMW heeft extra mensen ingezet om alle spullen te sorteren en hield het hulpcentrum een uurtje langer open. Drie lokalen zitten propvol met spullen zoals speelgoed, kledij en schoenen en de hulpgoederen blijven maar komen. Ze moesten zelfs de hulp inroepen van een modezaak op het Gouden Kruispunt om voldoende kapstokken te vinden om de kledij netjes op te hangen. Terwijl de slachtoffers van de brand hun hulpgoederen kiezen, sorteren de dames van het OCMW de tientallen zakken en dozen die net werden aangevoerd. OCMW-voorzitter Fons Lemmens en zijn team helpen waar ze kunnen en laten de slachtoffers nu een keuze maken. Wat er over blijft, willen ze schenken aan hulpbehoevenden.

De drie getroffen gezinnen hebben tijdelijk onderdak gevonden. Het is nog niet duidelijk of de afgebrande woningen aan de Heuvelstraat terug kunnen worden opgebouwd.

In de bres voor fans

Naast de massale solidariteit bij het OCMW wordt er ook nog een tweede grote actie op poten gezet. Zanger Sammy Moore uit Rotselaar is zo onder de indruk van de brand, dat hij samen met zijn manager gestart is met de organisatie van een grote benefiet. “Ik ken de slachtoffers als mijn fans”, zegt Sammy. “Ze hebben niks meer, en ze kunnen elke steun nu best gebruiken. Samen met mijn manager Alain Wauters willen we een benefietavond organiseren. We zoeken met burgemeester Rudy Beeken naar een geschikte locatie en datum. Ik spreek ondertussen zoveel mogelijk artiesten aan om een mooie affiche samen te stellen”, aldus Sammy.

En dat blijkt een succes. Zo belde manager Alain maandagavond al met zijn goede vriend Pat Krimson, en even later bevestigde die de komst van 2Fabiola. “Pat brengt Loredana mee, en zal ook zelf een dj-set spelen. Ook charmezanger Steve Tielens, Ida de Nijs en Johan Veugelers zeiden al toe. We hebben zo stilaan meer artiesten die willen meewerken, dan dat we kunnen programmeren op een avond”, aldus Alain.

Locatie gezocht

Voor de benefiet is er voorlopig echter wel nog één groot probleem: een locatie. “We vinden geen vrije zaal die groot genoeg is”, zegt Alain. “We zoeken toch naar een zaal waar 700 à 1.000 mensen binnen kunnen, en dat blijkt niet eenvoudig in de nabije omgeving van Tielt-Winge. Maar we zijn volop in bespreking, onder andere met de burgemeester.”

De organisatoren hopen nog deze week een locatie, een datum en een line-up van de benefiet te kunnen vastleggen, en hopen dan rond 20 oktober de benefiet te laten plaatsvinden. “We hopen dan een grote som geld in te zamelen, waarmee we spullen kunnen kopen voor de drie gezinnen”, besluit Alain.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees