Deze tieners vormen de nieuwe ‘huisband’ van ‘De Ideale Wereld’

Deze tieners vormen de nieuwe ‘huisband’ van ‘De Ideale Wereld’

Sybe Versluys, Iskander Moens en Achilles De Raedt. Foto: Flore Pensaert

Zelzate / Schellebelle / Wichelen / Zomergem -

Donderdag zijn de tieners van Creatif Mindz te gast bij Canvas. Ze mogen er spelen in de aflevering van ‘De Ideale Wereld’.

Sinds dit seizoen zendt Canvas twee keer per week De Ideale Wereld uit. Ook is het format iets gewijzigd ten opzichte van het voorjaar: in het begin en het einde geeft het actuaprogramma nieuw talent een kans. “Onlangs verscheen op de Facebookpagina van Canvas een oproep: De Ideale Wereld van presentator Otto-Jan Ham was op zoek naar een huisband”, legt drummer Sybe Versluys (17) uit. “Als grap hebben we gereageerd. Een halve dag later was alles in kannen en kruiken.”

De drie, zanger Iskander Moens (16) uit Zelzate, gitarist Achilles De Raedt (16) uit Schellebelle en Sybe Versluys (17) uit Zomergem lanceerden onlangs hun eerste eigen nummer. It’s fake zullen ze echter niet brengen. “We spelen enkel de begin- en de eindtune van het programma”, zegt Sybe. “In deze korte tijd kunnen we onszelf voorstellen.”

In de voormiddag zullen de drie studenten hun lessen volgen, maar om 15.45 uur worden ze in Vilvoorde verwacht voor de repetitie. Om 18 uur wordt de volledige aflevering in één keer opgenomen, rond 22 uur volgt de uitzending. De drie hopen op wat naambekendheid: ze beseffen dat een deel van hun publiek zal kijken naar de uitzending.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees