Dievenbende slaat tien keer toe in amper één nacht tijd

De daders gingen steeds op dezelfde manier tewerk: ze klopten het zijruitje achteraan in. Foto: if

Zelzate -

In de nacht van maandag op dinsdag werden op een tiental plaatsen auto-inbraken gepleegd. De dader(s) ging(en) steeds op dezelfde manier te werk. De politie onderzoekt de zaak.

Volgens Ellen De Ruyck van de politiezone Puyenbroeck werd afgelopen nacht in een tiental wagens ingebroken. “Het ging voornamelijk om wagens van het merk Mercedes of BMW”, klinkt het. “De daders gingen steeds op dezelfde wijze tewerk door het zijruitje achteraan in te kloppen.”

De diefstallen die werden aangegeven vonden plaats in de Zonnebloemstraat, de Leegstraat, de Delfzijllaan, de Vlasstraat, de Cesenaticolaan en de Schepen De Meyerstraat. De daders gingen vooral aan de haal met airbags en gps-toestellen.

Op de vlucht

“Bij mij is op het eerste zicht enkel mijn zonnebril verdwenen”, vertelt Navajo Van Audenaerde, die in de Leegstraat woont. “Ik vermoed dat de daders op de vlucht sloegen toen mijn kindje rond 4 uur in de ochtend wakker werd, waardoor ik wakker werd en het licht aanstak.” Zijn overbuur had meer pech. Bij hem werd een airbag en een gps-toestel gestolen. Ook Nick Neyt werd bestolen. Bij hem zijn het gps-toestel, de airbag en de radio verdwenen uit zijn wagen. Op de koop toe is zijn hele kabelboom doorgeknipt. Dinsdagnamiddag liet hij zijn wagen herstellen. Dat zal al gauw een paar maanden duren, want alle kabels moeten vervangen worden. “Het eigenaardige is dat de dieven niet alle materiaal meenamen uit de auto”, zegt Nick. “Rond 2.30 uur stond ik op voor mijn zoontje Jules, die ziek is. Misschien zijn de daders gevlucht toen ik het licht aandeed”, zegt Nick.

De politie onderzoekt de zaak. “We gaan de daders actief opsporen”, aldus nog De Ruyck.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio