Parklife lokte 7.500 bezoekers, nog aantal tickets voor OdeGand beschikbaar, vrijdag nieuw gratis evenement aan Gras- en Korenlei

Opbouw OdeGand begonnen aan de Graslei

Gent - Aan de Gras- en Korenlei zijn de voorbereidende werken voor het drijvend podium van OdeGand begonnen. De 15de editie van OdeGand, het openingsevenement van Gent Festival van Vlaanderen, dat dit jaar zelf aan de 60ste editie toe is, vindt zaterdag 16 september plaats. Gent Festival van Vlaanderen opende dit jaar de deuren van het grote muziekfeest wel al vorige zondag, met het openluchtfesitval Parklife in het Parkbos. Parklife trok dit jaar niet minder dan 7.500 bezoekers aan. Niet onbelangrijk om weten is dat OdeGand dit jaar door de lezers van de Gentenaar en door een vakjury verkozen werd tot Strafste Gentenaar. Misschien daarom dat de organisatie de Gentenaars vrijdag trakteert op een extra evenement: Ouverture.

Ouverture kreeg de titel Dancing on the water mee. Het Belgische orkest Casco Phil brengt een ode aan het optimisme, de gelukzaligheid en de roes van de dans. Op de speellijst alvast Slavische dansen van Dvorák, een volkse uitspatting met Bartók, wilde bokkensprongen bij Manuel De Falla of een idyllische Pavane van Fauré. Ook de Gentse mezzosopraan Helene Bracke, die ook op zaterdag op OdeGand geprogrammeerd staat, brengt er enkele nummers.

Gratis

Ouverture begint vrijdag 15 september om 20u30 en is gratis voor wie het allemaal meemaakt vanop de kade. Wie het spektakel vanop een bootje wil meemaken en er ook een glas bubbels bij wil, betaalt 17 euro. Het aantal plaatsen in de bootjes is wel beperkt. Tickets via deze link.

OdeGand

Zaterdag is er dan OdeGand zelf: overdag een vijftigtal concerten op een tiental locaties in de stad. Wie dat wil kan van de ene locatie naar de andere met een bootje. Alle voorstellingen worden drie keer gespeeld, zodat iedereen zijn eigen parcours kan bepalen.  Er zijn nog een aantal tickets beschikbaar.

Wie geen ticket heeft kan dan wel niet naar de indoorconcerten overdag, maar ook in de binnenstad zijn er een aantal evenementen die gratis zijn. Het slotspektakel 's avonds, aan de Gras- en Korenlei, met afsluitend vuurwerk, is dan weer wel gratis.

Gedetailleerde programmatie en tickets via deze link.

 

 


 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio