Vijfde Berencross belooft spektakel met enkele grote kleppers aan de start

Meulebeke verwelkomt in 2021 Belgisch Kampioenschap Veldrijden

Straks staan de toppers weer aan de start, maar ook amateurs kunnen het parcours testen. Foto: slr

Meulebeke -

De Berencross in Meulebeke is op zaterdag 7 oktober pas aan zijn vijfde editie toe, maar de cross wordt live uitgezonden op de televisiezender VTM. In 2021 mag de organisatie ook het Belgisch Kampioenschap veldrijden organiseren.

Wie de toppers van het veldrijden in actie wil zien, moet op zaterdag 7 oktober afzakken naar het domein Ter Borcht in Meulebeke. Met onder andere Mathieu van der Poel en Wout Van Aert aan de start heeft de vijfde editie van de Berencross een zeer fraai deelnemersveld.

De veldcross is de afgelopen vijf jaar snel gegroeid en maakt voor het tweede jaar op rij deel uit van de Brico Cross Cup. Dat is een reeks wedstrijden die live uitgezonden worden op VTM. Bovendien zal het Belgisch Kampioenschap veldrijden in 2021 plaatsvinden op het domein Ter Borcht in Meulebeke. “We hebben een overeenkomst met Brico dat we ook de komende drie jaar deel blijven uitmaken van de cup”, zegt burgemeester Dirk Verwilst, die ook in de organisatie zetelt. “We zijn dus zeker van een kwalitatieve wedstrijd tot aan het Belgisch Kampioenschap in 2021.”

Afscheid Van Aert

Vorig jaar kwam de cross voor het eerst op de televisie. Ongeveer 480.000 kijkers waren toen getuige van de overwinning van Mathieu Van der Poel. Op het terrein zelf kwamen 4.800 bezoekers langs. “We mikken dit jaar op hetzelfde aantal, maar we hopen eigenlijk op nog meer toeschouwers”, zegt Verwilst. “Voor inwoners uit de regio zal het trouwens de laatste keer zijn dat ze Wout Van Aert nog op het veld aan het werk kunnen zien. Hij schrapte al heel wat wedstrijden om zich te kunnen voorbereiden op de overgang naar de wegkoers. De tv-uitzending begint dit jaar trouwens al om 13.30 uur.”

Zelf parcours testen

Het parcours blijft ongewijzigd, met enkel een nieuwe brug die voor meer spanning moet zorgen. Voor deze editie start Brico met een extra wedstrijd voor liefhebbers. In totaal zullen vijftig amateurs de kans krijgen om de dag zelf op het parcours te rijden. De helft van hen zullen inwoners van Meulebeke zijn. De andere helft wordt door Brico zelf uitgenodigd. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar pierrebuyse1@skynet.be.

Koffie en taart

Met het VIP-café heeft de organisatie een nieuwe formule. Voor 50 euro kun je niet alleen van de wedstrijd kunnen genieten, maar krijg je ook koffie en gebak. De elite heren starten om 15 uur aan de wedstrijd. Kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de deur. Kinderen jonger dan 12 jaar, mogen gratis binnen.

INFO

www.berencross.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio