Havenbedrijf op zoek naar bedrijf voor voormalige Opelsite

Havenbedrijf op zoek naar bedrijf voor voormalige Opelsite

Foto: Stefaan Van Hul

Antwerpen -

Het Havenbedrijf Antwerpen gaat opnieuw op zoek naar een bedrijf dat zijn intrek wil nemen op de site van de voormalige Opelfabriek. Men blijft uitgaan van een onverdeelde site voor één bedrijf uit de maakindustrie.

In december 2010 rolde de laatste Opel van de band. Na een juridisch steekspel met General Motors werd het Havenbedrijf in 2014 officieel opnieuw eigenaar van de Opelsite, intussen herdoopt tot Churchill Industrial Zone.

Al begin 2015 werd een eerste marktbevraging afgesloten, volgens het Havenbedrijf zonder concreet resultaat. In april vorig jaar meldde het Havenbedrijf dat een nieuwe marktbevraging was opgestart, specifiek voor projecten uit de circulaire economie.

Het niet-onbesproken Saoedische bedrijf ERS, dat eerder een optie kreeg op het intussen anders ingevulde Delwaidedok, kreeg de kans een case voor de Opelsite uit te werken, maar in mei van dit jaar liet het bedrijf het Havenbedrijf weten niet op de voorwaarden in te kunnen gaan.

Er werd toen aangekondigd dat ten laatste midden juni een nieuwe, wereldwijde marktbevraging zou worden gelanceerd.

Zopas werd beslist dat de bevraging, waarvan de opmaak volgens het Havenbedrijf wat meer tijd heeft gevraagd dan voorzien, binnenkort effectief wordt gelanceerd. Mogelijk midden volgende week komt ze online.

Intussen werkt het Havenbedrijf door aan de afbraak van de Opel-fabriekshallen zelf. Aan Radio 2 vertelde woordvoerster Annik Dirkx dat dat het een potentiële overnemer eenvoudiger of interessanter moet maken om met het terrein aan de slag te gaan.

De ambitie blijft om een grote speler aan te trekken om de hele site integraal in te vullen. Men zoekt een maakbedrijf dat “zowel op het vlak van creatie van tewerkstelling als van toegevoegde waarde hoog scoort” voor de 88 hectare grote concessie. “Een timing voor de marktbevraging is ondergeschikt aan het vinden van een valabele kandidaat”, klinkt het nog.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio