Juniores bereiden zich in Pittem voor op wereldkampioenschap wielrennen

Juniores bereiden zich in Pittem voor  op wereldkampioenschap wielrennen

Pittem Koerst is erin geslaagd een topwedstrijd naar Pittem te halen. Foto: kvp

Pittem -

Pittem Koerst organiseert voor het eerst de ‘Keizer der Juniores’. Deze wielerwedstrijd voor jongeren werd tot vorig jaar in Koksijde georganiseerd.

Pittem Koerst werd vier jaar geleden opgericht om de rijke Pittemse wielergeschiedenis in ere te houden door regelmatig wedstrijden te organiseren. Met de ‘Keizer der Juniores’, een wielerwedstrijd voor 17- en 18-jarigen, staat komende zondag de tweede wielerwedstrijd van het jaar op het programma.

Aanvankelijk wou de vereniging drie koersen organiseren, maar de juniorenkoers op zaterdag 8 juli kon niet doorgaan. Die dag trok de kinderstoet van de Godelievefeesten door Pittem. “We waren intussen op zoek naar een vervanger voor die wedstrijd”, zegt Danny Pollet, voorzitter van Pittem Koerst. “Er was contact met de organisatie van de Keizer der Juniores in Koksijde om samen een tweedaagse te organiseren. Die plannen vielen in het water toen de vereniging veel geld verloor door de afgelasting van de Duinencross in Koksijde (vanwege het slechte weer, nvdr).”

25 ploegen

Het comité besliste om zelf de wedstrijd te organiseren, maar dan als een dagkoers en niet als een tweedaagse. De naam ‘Keizer der Juniores’ mochten ze van het Koksijdse comité overnemen.

Pittem Koerst heeft alvast grote verwachtingen van deze wielerwedstrijd op de weg. “Er komen 25 ploegen aan de start waarvan drie buitenlandse”, zegt Pollet. “Voor veel renners zal dit de ultieme voorbereiding zijn voor het wereldkampioenschap in Noorwegen volgende week.”

De Keizer der Juniores vindt op zondag 17 september plaats vanaf 14.30 uur. De start en aankomst bevinden zich ter hoogte van de sporthal in de Egemstraat.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio