Weigering bouwvergunning heeft bijzonder zware gevolgen voor VK Dadizele

Weigering bouwvergunning heeft bijzonder zware gevolgen voor VK Dadizele

Het bestuur van VK Dadizele toont de fel verouderde kleedkamers, waarvan er maar twee zijn. Foto: sbr

Dadizele / Moorslede -

Bart Allossery, voorzitter van VK Dadizele, luidt de alarmbel nu het Vlaams Gewest oordeelt dat de nieuwe infrastructuur een te grote impact zou hebben op de omgeving. Afgelopen weekend moesten de meisjes een kwartier buiten wachten voor ze zich konden douchen, omdat de jongens binnen waren.

Afgelopen zaterdag werkte de nieuwe U13-meisjesploeg haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen af. Na de wedstrijd moesten de meisjes een kwartier buiten wachten alvorens ze zich konden douchen in de kleedkamers aan de Oliekotstraat. “Een jongensmatch was net iets vroeger afgelopen en de jongensploegen maakten gebruik van de twee kleedkamers. We kunnen toch onmogelijk meisjes en jongens van tien jaar oud samen laten douchen”, zegt Bart Allossery, voorzitter van VK Dadizele.

Weigering bouwvergunning heeft bijzonder zware gevolgen voor VK Dadizele
Het ziet er misschien wat nostalgisch uit, maar voor de spelers is het helaas ontoereikend. Foto: sbr

De club diende onlangs een bouwdossier in voor nieuwe kleedkamers, een nieuwe tribune en een nieuwe kantine. De gemeente gaf groen licht aan VK Dadizele. Eind vorige week kreeg de club slecht nieuws. De gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar oordeelt dat het project een te grote ruimtelijke impact zal hebben op de omgeving. Hij tekent beroep aan tegen de vergunning die het college van burgemeester en schepenen begin augustus heeft verleend.

Voortbestaan bedreigd

In een open brief op Facebook uitte Allossery gisteren zijn teleurstelling. “Oude kleedkamers stralen voor sommigen misschien wel een zekere charme of nostalgie uit, voor een club met meer dan tien jeugdploegen is deze accommodatie helaas ontoereikend en niet meer van deze tijd. Zonder oplossing voor onze club vrees ik zelfs voor het voorbestaan van ons aller VK Dadizele.” De voetbalvereniging bekijkt de komende dagen hoe ze de problemen rond hun accommodatie meer onder de aandacht kan brengen.

Buurt gegijzeld

De buren, die zich in het verleden tegen de eerste plannen van de club kantten, konden zich nu wel vinden in het project van de club.

“De nieuwe accommodatie zou veel verder van de woningen liggen dan nu het geval is. Ook naar mobiliteit en parking is het nieuwe plan een hele verbetering voor ons. Als de plannen niet doorgaan, voelen wij ons gegijzeld”, zegt buurtbewoner Geert Vandemoortele.

Gemeente steunt club

De beslissing of de nieuwe infrastructuur er komt ligt nu in handen van de deputatie. Ook het gemeentebestuur gooit zijn volledige gewicht in de strijd om de nieuwbouw erdoor te krijgen. “We zullen proberen de provincie te overtuigen zodat de nieuwe accommodatie er toch komt. Er moet worden ingegrepen of het is wellicht gedaan voor die honderden voetballertjes die zich uitleven bij VK Dadizele”, zegt burgemeester Ward Vergote (Visie). Zowel de burgemeester als de voorzitter van VK Dadizele hoopt dat de bevoegde instanties een kijkje komen nemen naar de huidige situatie.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio