Schepencollege sluit jeugdhuis na jarenlange klachten

Koekelare -

Het schepencollege besloot gisteren om het jeugdhuis Den Deugniet te sluiten na jaren met klachten over geluids- en andere vormen van overlast voor de buurt.

Daarnaast wordt ook een manifest gebrek aan leiding vastgesteld. “De sociaal-culturele en educatieve doelstellingen die overeengekomen zijn bij de opstart van het jeugdhuis zijn nooit gehaald”, zegt burgemeester Patrick Lansens (SP.A).

Het jeugdhuis opende zijn deuren op 2 februari 2012. Het kreeg een opstartsubsidie van 10.000 euro voor de inrichting van de lokalen. De gemeente betaalt een deel van de maandelijkse huur.

Geld ontvreemd

“Het jeugdhuis slaagt er niet in meer dan een café te zijn waar geregeld fuiven plaatsvinden met bijna altijd overlast en klachten tot gevolg. De lokalen zijn niet goed onderhouden en er zijn vernielingen vastgesteld. Er zijn klachten over drugsgebruik in de omgeving. Een deftige leiding ontbreekt. Zo is het schrijnend vast te stellen dat er gedurende langere tijd aanzienlijke geldsommen uit de kassa zijn ontvreemd”, besluit Lansens.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio