Voetballer uit hoogste klasse: “Een glimlach op het gezicht van een kind toveren, is het mooiste wat er is”

Voetballer uit hoogste klasse: “Een glimlach op het gezicht van een kind toveren, is het mooiste wat er is”

De spelers brachten cadeautjes mee. Foto: loh

Kortrijk -

De spelersgroep van KV Kortrijk bezocht dinsdag de afdeling kindergeneeskunde van het AZ Groeninge ziekenhuis in Kortrijk. Het bezoekje werd dankbaar onthaald door de ouders van de zieke kinderen. “Het is leuk om ze te zien lachen”, aldus voetballer Anthony Van Loo.

De spelers van Kortrijk splitsten zich op in groepjes van vijf en namen uitgebreid de tijd om alle kamers van de afdeling pediatrie te bezoeken. De kindjes fleurden op door hun komst. De kleine zieke Nathan (2) klom zelfs uit bed om even op een flesje water te kunnen trappen met Bryan Verboom. “Ik volg het voetbal niet echt, maar ik vind het mooi dat de spelers hier tijd voor maken, ondanks hun drukke leven”, zegt Lydia Delhaye, mama van Xander Leers (4).

Bevoorrecht leven

Elk kind kreeg een goodiebag met daarin onder andere een set potloden, een poster, kortingsbonnen en een ticket om naar de match te gaan. Het bezoek past in de community-werking van KV Kortrijk. “Het is belangrijk om als club onze sociale rol te spelen. Voetballers hebben een bevoorrecht leven en zo kunnen we iets terugdoen voor Kortrijk”, aldus Leslie Ramboer van de dienst community.

Ook de spelers zelf waren tevreden. Anthony Van Loo: “Ik denk dat de ouders content zijn dat we dit doen. Mijn zoontje lag in het ziekenhuis. Bezoek krijgen is dan altijd leuk, en zeker van profvoetballers. Een glimlach op het gezicht van een kind toveren, dat is het mooiste wat er is.”

Ook Hannes Van Der Bruggen vindt dat. “Daar moét je tijd voor maken. Het is leuk om mensen gelukkig te maken in een tijd waarin het misschien moeilijk is om gelukkig te zijn.”

Het bezoek van de spelers werd ook door de ouders geapprecieerd.

“Eigenlijk ben ik voor Anderlecht, de tegenstander van Kortrijk dit weekend. Maar dit doet echt deugd”, zegt Michaël Dubus, papa van Bo (8). “Ik ben de club dankbaar. Ik had Jeremy Perbet in eerste instantie niet herkend. Het is vreemd als er plots zo’n topspeler in je kamer staat.”

Ook dochter Bo was onder de indruk. “Ik weet zelfs niet meer wat ze gezegd hebben. Ik was wat overdonderd door hun komst.”

INFO

Volgende maand brengt de communitywerking van KV Kortrijk de spelerskern in contact met de pleinvoetballertjes van de stad.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees