WielrennenEliteGrote Prijs van Wallonië - Bjorg Lambrecht mikt vandaag op top 10 in de Grote Prijs van Wallonië

“Mijn doop bij grote jongens”

“Mijn doop bij grote jongens”

Bjorg Lambrecht: “Ik wil vooral weten hoe zwaar ik weeg tussen de betere profs.” Foto: Marc Van Hecke

Knesselare -

Tal van WK-geselecteerden testen vandaag een laatste keer competitief de benen in de Grote Prijs van Wallonië. Ook Bjorg Lambrecht komt er aan de start. Voor de belofte uit Knesselare is het zowaar zijn eerste grote koers bij de profs.

En daar kijkt iedere fan van het kleine maar vinnige klimtalent reikhalzend naar uit. Zijn echte profcarrière begint pas volgend seizoen, maar intussen reed Bjorg Lambrecht al enkele wedstrijden bij de elite.

“In de ronde van de Jura reed ik al tegen renners van ploegen als Wanty en Androni en in de ronde van de Savoie stonden ook renners van Fortuneo en Direct Energie aan de start. En ook in enkele kermiskoersen nam ik het al op tegen de profs. Maar dit is niets in vergelijking met wat me woensdag te wachten staat. De Grote Prijs van Wallonië is mijn eerste grote koers tussen de World Tourploegen. Daar kijk ik wel naar uit. Noem het maar mijn doop bij de grote jongens”, lacht de 20-jarige renner uit Knesselare, die de Waalse 1.1-wedstrijd rijdt met een nationale beloftenselectie.

Bjorg Lambrecht eindigde zondag nog vierde in de ronde van de Moezel. Alweer een knap resultaat. “Het was een vrij intensieve ronde. Daarom teken ik nog een beetje voorbehoud aan of ik tegen woensdag wel goed zal gerecupereerd zijn. Ik wil in ieder geval niet anoniem meekoersen. Een top tien moet tot de mogelijkheden behoren, maar vooral wil ik voor mezelf weten hoe zwaar ik weeg tussen de betere profs”, klinkt het stevig uit de mond van Bjorg Lambrecht, die vandaag ook zijn laatste wedstrijd rijdt vooraleer hij het wereldkampioenschap aansnijdt.

Op schema

“Alles zit op schema in het vooruitzicht van Bergen. Over het parcours maak ik me geen zorgen. Dat moet me liggen. Ik denk dat we vooral de Noren niet mogen onderschatten. Ik vrees dat de weersomstandigheden wel eens een grote rol kunnen spelen en dan hebben de thuisrenners zeker een streepje voor.”

Na het WK staat voor Bjorg Lambrecht nog de ronde van Lombardije voor beloften op het programma en rijdt hij nog enkele kermiskoersen als afsluiter van het seizoen. Vanaf volgend seizoen wordt de Meetjeslander volwaardig prof bij Lotto-Soudal.

“Zoals de zaken er nu voor staan zal ik pas in februari in competitie uitkomen. De Tour Down Under is er voor mij al zeker niet bij. Het zullen eerder koersen zijn zoals de Mallorca Challenge en de Ruta del Sol die op mijn programma staan”.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio