Kopstuk inbrekersbende riskeert vijf jaar cel, slachtoffer trekt naar Brugse rechtbank om verdachten flink de les te spellen

Oostkamp / Lennik / Brugge -

Drie Albanezen staan in de Brugse rechtbank terecht voor 40 inbraken en 23 inbraakpogingen. Het kopstuk riskeert vijf jaar cel.

Op 12 december 2016 werden twee verdachten op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak in Oostkamp. De wijkagent kon Alfred N. ter plaatse inrekenen en uit zijn vingerafdrukken bleek dat de Albanees mogelijk betrokken was bij een eerdere inbraak in Deinze. Via telefonie-onderzoek konden nog zeven andere inbraken in Oost-Vlaanderen aan de man worden gelinkt.

Het openbaar ministerie vorderde gisteren drie jaar cel voor N. In januari kon de politie een wagen onderscheppen met nog drie andere verdachten, eveneens Albanezen. Bestuurder Ani G. en zijn passagier Emanuel D. kwamen voor een hele resem inbraken in aanmerking en het openbaar ministerie vroeg voor hen respectievelijk vijf en vier jaar effectieve celstraf. De derde inzittende kon niet aan de inbraken worden gelinkt en wordt enkel vervolgd voor illegaal verblijf in het land en bezit van valse papieren. Hij riskeert een jaar effectief.

Een aantal slachtoffers van de bende stelde zich gisteren burgerlijke partij. Fabiola De Villaer zakte speciaal uit Lennik af om de verdachten eens goed de les te spellen.

“Ik wou de mensen zien die mij al die angst hebben bezorgd”, zegt ze. “Ik kreeg al twee keer inbrekers over de vloer, telkens in de winter. De laatste keer kwamen ze in de vooravond en stelde ik bij thuiskomst van mijn werk de feiten vast.”

“Mijn huis overhoop”

“Mijn hele huis lag overhoop en de gordijnen waren drijfnat omdat ze met een schop uit het tuinhuis een ruit hadden ingeslagen. Ik zei hen dat ze zich moesten schamen, maar ze lachten mij vierkant uit. Ik hoop dat ze een zware straf krijgen.” De verdediging drong aan op een straf met uitstel. De uitspraak volgt op 10 oktober.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio