Herent ziet af van nieuw intergemeentelijk zwembad

Kampenhout / Herent / Boortmeerbeek / Haacht -

Na Boortmeerbeek, ziet ook de gemeente Herent af van een haalbaarheidsstudie voor een nieuw intergemeentelijk zwembad.

Met het afhaken van Herent, blijven Kampenhout en Haacht verweesd achter.

“Uit onderzoek is gebleken dat de geplande zwemcapaciteit aan Kampenhout-Sas onvoldoende is om tegemoet te komen aan de behoeften van het Herentse schoolzwemmen”, zegt burgemeester Marleen Schouteden (N-VA). “De afstand tot het Sas betekent dat het busvervoer en de transportkosten voor schoolkinderen niet wegvallen. Ook voor recreatieve zwemmers blijkt er geen voldoende meerwaarde tegenover het huidige aanbod in de regio.” De burgemeester zegt ook nog dat een Herentse locatie bepalend was bij de start van een haalbaarheidsstudie. Daarom besliste het Herentse college om niet deel te nemen aan die studie.

Boortmeerbeek had al eerder afgehaakt, met als belangrijkste redenen het financiële aspect en het aanbod in de aangrenzende Mechelse regio.

Burgemeester Kris Leaerts van Kampenhout (CD&V) is erg teleurgesteld. “Toegegeven, het wordt nu wel erg moeilijk het zwembad financieel te verwezenlijken”, zegt hij. “Samen met het Haachtse college zullen we ons beraden. Toch ben ik niet van plan de handdoek zomaar in de ring te gooien. We zullen alle resterende opties nagaan, zoals financiële provinciale inbreng of privépartners.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio