GOLF

Marc Hendrikx: “Gelukkig zijn de kids ook met golf begonnen”

Marc Hendrikx: “Gelukkig zijn de kids ook met golf begonnen”

Luc Tournier en Marc Hendrikx: onafscheidelijk op de greens. Foto: Raymond Lemmens

Wanneer Marc Hendrikx in een wedstrijd start, is het vaak prijs, zoals in de Wisseltrofee van Rotary Beringen. Toch blijft het vaak gedwongen bij die ene uitschieter, tot spijt van maatje Luc Tournier. Als hun drukke agenda’s het toelaten, spelen Luc en Marc dolgraag een rondje op Royal Limburg, maar ook in het buitenland.

“We kennen elkaar al sinds 2001 via onze gezamenlijke vriend Edgard Troonbeeckx”, begint notaris Luc Tournier, “eerst beroepsmatig, nadien vriendschappelijk.”

“Toen ik in 2011 stopte met voetballen, heb ik mijn tijd en energie in een paar nieuwe bedrijfjes gestoken”, pikt Marc daarop in. “Daardoor was er weinig tijd om te sporten. Overigens, in welke sport zou ik me kunnen vinden?”

“Haast drie jaar geleden nodigde Luc me dan uit om te gaan golfen. Ik was wel niet meteen gebeten omdat ik besefte dat ik niet de tijd zou hebben om me aan het golfen te zetten.”

“Toen ik later meer tijd kon vrijmaken, ben ik me op het spelletje gaan concentreren, uiteraard gestimuleerd door Luc.”

Voor dag en dauw

“Zoals in zijn voetbalcarrière is Marc een trainingsbeest”, weet Luc Tournier. “Voor dag en dauw staat hij soms op de driving range om oefenballen te slaan. Hij is veel beter dan zijn huidige handicapnotering.”

“Dat komt omdat ik weinig weekendwedstrijden speel”, verduidelijkt de ex-voetballer van onder meer Lommel, Racing Genk, Anderlecht en STVV.

“In de weekends gaat mijn aandacht naar de kinderen omdat mijn vrouw dan de handen vol heeft met haar kledingzaak Orselli in Beringen. Gelukkig zijn de kids ook met golfen begonnen. Dat helpt uiteraard”, glundert Marc.

“Als hij dan toch in een wedstrijd start, is het meteen prijs”, stelt maat Luc Tournier, volmondig bijgetreden door Steve Vanswartenbrouck en Benny Cleeren, die het duo vaak vergezellen. “Meteen weet je ook wie steevast als winnaar uit onze gemeenschappelijke golftripjes naar La Napoule komt. Deze week gaat hij er op Saint Omer wel aan.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio