De liefde voor zijn verslaafde vriendin deed Youri (41) een domme beslissing nemen en daar moet hij nu voor boeten

De liefde voor zijn verslaafde vriendin deed Youri (41) een domme beslissing nemen en daar moet hij nu voor boeten

Foto: Belga

Sint-Niklaas / Belsele -

De correctionele rechtbank in Dendermonde heeft Youri C. (41) uit Sint-Niklaas dinsdag veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur.

De man stond terecht omdat hij vorig jaar in een huurhuis in de Rozenlaan in Belsele een cannabisplantage opzette voor zijn drugsverslaafde vriendin. “Youri C. gebruikte zelf geen drugs, maar was samen met iemand die dat wel deed”, vertelde zijn advocaat Wim Westerlinck aan de rechter. “Elke dag stak ze er tussen de vijftien à twintig op. Om haar verslaving te kunnen blijven betalen, moesten ze beiden in collectieve schuldbemiddeling gaan. Uiteindelijk hebben ze dan beslist om zelf een plantage op te starten. Die moest in eerste instantie dienen voor eigen gebruik. Als er overschot was, werd niet uitgesloten dat de wiet verkocht zou worden. Maar de plantage werd al opgerold voor er geoogst kon worden.”

Relatie beëindigd

Zowel Youri C. als zijn partner Sandy B. gaven de feiten toe. “Na de inval van de politie heeft de vrouw een einde gemaakt aan hun relatie”, zegt Westerlinck. “Mijn cliënt had de cannabiskweek opgestart om zijn vriendin te helpen. Uiteindelijk werd hij de dupe van het hele verhaal.”

Sandy B. werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar en een geldboete van 6.000 euro. Andy D.M. (36), een elektricien die instond voor de elektrische installatie van de plantage, moet een werkstaf van zestig uur uitvoeren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees