19-jarige student liet tientallen minderjarige meisje naakt poseren en chanteerde ze daarna met de foto’s

19-jarige student liet tientallen minderjarige meisje naakt poseren en chanteerde ze daarna met de foto’s

Een 19-jarige student uit Bavel (Breda), niet ver van de Belgische grens, wordt verdacht van ontucht met tientallen minderjarige meisjes. Het jongste slachtoffers is amper 8 jaar. De politie is nog volop bezig met het in kaart brengen van het netwerk en sluit niet uit dat er ook Belgische meisjes bij betrokken zijn.

Intelligent en sluw, zo wordt hij door de politie omschreven. Anders zou hij er niet in geslaagd zijn om zoveel meisje te overtuigen om voor hem uit de kleren te gaan.

Een 12-jarig meisje werd in de periode van september­­ 2016 tot februari 2017 in Breda verkracht. Met een 13-jarig meisje zou de jongen begin dit jaar tijdens een eerste en eenmalige ontmoeting ontucht hebben gepleegd.

Het onderzoek loopt al geruime tijd en de dader zit al een drietal maanden in de cel. Maar nu pas zijn er details uitgelekt uit het dossier.

Bij een huiszoeking op het adres van de verdachte, op 20 juni van dit jaar, is een groot aantal digitale afbeeldingen met kinderporno aangetroffen, weet BNDestem.nl. Het gaat om 900 foto’s en 170 filmpjes, met daarop volgens officier van justitie Janne Kerkhofs 40 tot 45 verschillende meisjes. Die poseren naakt of gedeeltelijk naakt.

Chantage

De verdachte zou de contacten met de meisjes onder meer hebben gelegd via Snapchat (een toepassing op de smartphone om snel fo­to­’s en filmpjes te delen). Vervolgens vroeg hij ze om naaktfoto’s te sturen. Als ze daarna geen seksuele handelingen wilden verrichten, dreigde hij de foto’s online te zetten zodat iedereen ze kon zien. De meeste slachtoffers gaven toe, uit angst dat de foto’s zouden uitlekken.

De politie probeert de identiteit van de meisjes te achterhalen, wat niet zo evident is.

“Het is een zeer trieste zaak voor alle betrokkenen. Uiteraard voor de slachtoffers, maar ook voor mijn cliënt”, zegt Esther Vroegh die de advocaat is van de dader.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees