Vrouw overleden na tragisch ongeval

Omgevallen tuinschermen doden 75-jarige klant in Brico

Omgevallen tuinschermen doden 75-jarige klant in Brico

Florine Bogaert Foto: rr

Gent / Evergem / Wondelgem -

Nadat ze drie weken in een coma had gelegen, is een bejaarde vrouw bezweken aan de gevolgen van een tragisch ongeval in Brico Wondelgem. Terwijl ze in het buitengedeelte aan het winkelen was met haar partner, werd ze bedolven onder een stapel omvallende panelen van elk 35 kilo.

Florine Bogaert (75) uit Wondelgem was op 21 augustus met haar levensgezel François Vansevenant (73) uit Evergem kleuren aan het vergelijken aan de stand van de tuinschermen in het buitengedeelte van het Bricocenter in Wondelgem toen er plots tientallen panelen uit het rek loskwamen en op haar vielen. Ze smakte met haar hoofd tegen het beton en toen François en een toegesnelde man haar hadden kunnen bevrijden van onder het enorme gewicht was Florine al buiten bewustzijn.

Drie weken lang bleef ze in een coma. Een spoedoperatie aan de hersenen bracht geen soelaas en vrijdag bezweek Florine aan haar verwondingen in het UZ.

Schipperin

Het onderzoek van het parket is nog lopende maar voor François staat vast dat Brico in de fout is gegaan. Daags na de feiten zag hij hoe het rek met tuinschermen nu was afgesloten achter een ketting en hoe de panelen niet meer loodrecht stonden maar op een gekanteld pallet.

Omgevallen tuinschermen doden 75-jarige klant in Brico
Deze foto werd gemaakt op de dag van het ongeval. Foto: DVH

“Die zaken horen inderdaad tot onze veiligheidsvoorschriften”, zegt Rudy Schautteet, woordvoerder van Brico, “maar het is nog niet duidelijk of die niet zijn gevolgd.”

Omgevallen tuinschermen doden 75-jarige klant in Brico
Nu staan de tuinschermen in de Brico Wondelgem achter een ketting Foto: DVH

Florine Bogaert wordt vandaag begraven in de schipperskerk in de Sleepstraat omdat zij schipperin met rust was. Zij laat een dochter na en kleinkinderen. “Ik verloor acht jaar geleden ook al mijn eerste vrouw in een verkeersongeval”, zegt haar ontroostbare partner. “Drie maanden geleden ging ik met pensioen. We hadden zoveel plannen om samen te doen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees