Stevige rukwinden blazen feesttent weg in Blankenberge

Stevige rukwinden blazen feesttent weg in Blankenberge

Foto: jve

Blankenberge -

Het stormachtige weer van de afgelopen dagen heeft lelijk huisgehouden in Blankenberge. Zo ging onder meer een dak van een caravan de lucht in en raakte een feesttent zwaar beschadigd.

Een storm met hevige rukwinden veroorzaakte in de nacht van dinsdag op woensdag schade op verschillende locaties in Blankenberge. De brandweer moest een vijftal keer uitrukken. “Niet zo uitzonderlijk bij dit stormweer”, aldus brandweerkapitein Marc Delanghe.

Bij restaurant Cabo langs de jachthaven van Blankenberge waaide een grote feesttent weg die er nog stond na een barbecue afgelopen maandag. De tent scheurde op verschillende plaatsen en waaide over de afscherming van het terras op het eerste verdiep. De brandweer moest de constructie afbreken en beveiligen.

Stevige rukwinden blazen feesttent weg in Blankenberge
Foto: jve

Op Camping Dallas waaide een dak van een stacaravan. Ook daar kwam de brandweer ter plaatse om alles te beveiligen. Niemand raakte gewond en er was ook geen verdere schade. Op de dijk waaide nog een windscherm omver. Bij de overige interventies gingen om afgekraakte takken of bomen die door de brandweer verder in stukken werden gezaagd of volledig verwijderd werden. In de loop van de dag kwamen nog verschillende meldingen van lichte stormschade binnen. Het ging meestal om loshangende zaken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio