Nederlander krijgt ook voor de rechtbank zijn hoofdprijs niet

Hij kon 5 miljoen winnen maar drukte op de rode knop en won maar 125.000 euro

Hij kon 5 miljoen winnen maar drukte op de rode knop en won maar 125.000 euro

Foto: BELGAIMAGE

Arrold van der Hurk kon multimiljonair zijn. Als de banketbakker uit Son tijdens het spelprogramma “Miljoenenjacht” niet op de rode knop had gedrukt. Hij deed het toch. De zenuwen speelden hem parten. Van der Hurk trachtte via de rechtbank alsnog zijn miljoenen te pakken te krijgen. Zopas deed de rechter uitspraak: Gedrukt is gedrukt, je kan fluiten naar je miljoenen.

Hij kon 5 miljoen winnen maar drukte op de rode knop en won maar 125.000 euro
Arrold van der Hurk (links) en zijn advocaat. Foto: BELGAIMAGE

“Miljoenenjacht” is al jaren een hit op de Nederlandse tv, met een glansrol voor presentatrice Linda de Mol. In het finale spel krijgt de eindspeler één koffertje. Hij weet niet hoeveel geld erin steekt. Dan moeten er vragen worden beantwoord en verdient de speler geld. Ondertussen biedt de bank op het koffertje van de kandidaat. Drukt die op de rode knop dan aanvaardt hij het bod van de bank en krijgt die het koffertje. In dat koffertje kunnen een paar centen zitten of een paar miljoen.

Arrold van der Hurk was in zijn finale goed aan het spelen. En goed aan het incashen. Plots deed de dank een bod van 125.000 euro op het koffertje van Arrold. Dat was meer dan Arrold dan zelf al bij elkaar had gespeeld. Hij drukte op de rode knop, er viel confetti uit de lucht: Arrold had het bod van de bank aanvaard.

Arrold Van der Hurk drukt ongewild op de rode knop. Lees verder onder de video.

Presentatrice Linda de Mol was verrast. Arrold was toch goed aan het spelen. Arrold zelf was nog veel meer verrast. Hij had nooit de bedoeling om op de knop te drukken. Zijn zenuwen hadden hem parten gespeeld. “Dan doen we toch net of je het niet gedaan hebt?”, zei Linda de Mol. Maar dat was zonder de notaris gerekend. Die was duidelijk: gedrukt is gedrukt.

Arrold leek eerst nog tevreden met de 125.000 euro van de bank. Tot hij zijn koffertje opende en zag dat daar.... 5 miljoen euro in stak. Dat was zuur.

Advocaat ziet kans

Arrold van der Hurk nam een advocaat in de arm om alsnog de knop te kunnen terugdraaien en verder te mogen spelen en zo mogelijk toch zijn 5 miljoen binnen te halen. De advocaat zag kans dat Arrold voor de rechter zijn gelijk kon halen. Want Linda de Mol had toch gezegd “Dan doen we toch net of je het niet gedaan hebt?”

Na vier jaar procederen deed de rechter deze morgen uitspraak. Zou hij clementie hebben voor het nerveuze gestuntel van Arrold? Niet dus. De rechter zei: “Gebrekkige wilsuitingen moeten bij een spel anders worden beoordeeld dan in het normale handelsverkeer.” Met andere woorden: Arrold krijgt geen herkansing en kan fluiten naar zijn 5 miljoen euro.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees