Schepdalenaar neemt deel aan uitdaging van Vredeseilanden

Avontuurlijke fietser plant tocht rond Afrikaans bergmassief

Avontuurlijke fietser plant tocht rond Afrikaans bergmassief

Jona Boone trok enkele jaren geleden al eens op avontuur naar Benin. Foto: if

Dilbeek -

Jona Boone (34) uit Schepdaal doet mee aan de Kilimanjaro Classic. Als hij 3.000 euro sponsorgeld voor de Vredeseilanden bij elkaar krijgt, zal hij een week lang projecten bezoeken en mountainbiken rond en op de Afrikaanse berg.

Het concept van de Kilimanjaro Classic is heel simpel: De organisatie Vredeseilanden organiseert een unieke reis naar Tanzania, waar deelnemers de projecten van de organisatie bezoeken en een week lang met de fiets rond de Kilimanjaro trekken. Wie aan de uitdaging wil meedoen, betaalt zijn reis zelf én voorziet nog eens 3.000 euro sponsorgeld voor Vredeseilanden.

Jona Boone uit Schepdaal gaat de uitdaging alvast aan. Hij bereidt zich momenteel voor op de reis en vertrekt op 23 september naar Tanzania. Maar eerst moet hij nog wat fondsen werven. “Ik zit bijna aan de 3.000 euro”, zegt Boone. “Ik had al 1.000 euro bij elkaar gehaald en vorige week organiseerde ik een Kubb-tornooi dat toch zo'n 1.400 euro opbracht. Er zijn nog enkele bedrijven die me willen sponsoren en ik hoop op nog wat giften via de website van Vredeseilanden”, zegt de Schepdalenaar.

Het sponsorgeld dat door de fietsers wordt ingezameld gaat voor een deel naar de algemene werking van Vredeseilanden en voor een deel naar de plaatselijke projecten in Tanzania. “Ik kijk er alvast naar uit. Ik leerde Vredeseilanden enkele jaren geleden kennen met een soortgelijk project. Toen ging de reis naar het Afrikaanse Benin en ook toen heb ik meegedaan. Dat vond ik een prachtige ervaring. Je fietst door het land en leert sociale projecten kennen. De mix van het goede doel steunen en avontuurlijk reizen sprak me aan. En daarom doe ik nu opnieuw mee. Als je op die manier geld kan inzamelen voor het goede doel, geeft dat best een goed gevoel”, aldus Boone.

Ter plaatse zullen de deelnemers zeven dagen met de mountainbike rondtrekken. “Ik ben zelf geen professionele mountainbiker, maar ik zit regelmatig eens op de wegfiets. Ik doe ook veel mee met grote toertochten. Zo heb ik onlangs in het Ring TV-peloton de 100 kilometer van de Gordel gereden. Ik ben dus perfect in vorm voor de volgende uitdaging”, zegt Jona Boone.

Wie Jona en Vredeseilanden financieel een handje wil helpen, kan terecht op https://acties.vredeseilanden.be/kilimanjaro-classic-2017-oktober. Daar klik je op de actie “Smijt ermee naar Vredeseilanden!” van Jona Boone

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio