Zweten in de sauna met zicht op de sterrenhemel

Zweten in de sauna met zicht op de sterrenhemel

Lieze, de dochter van Peter, is alvast gewonnen voor de sauna van haar papa. Foto: pvw

Zaventem / Zemst -

Wellness op Wieltjes, het sauna-verhuurbedrijf van Peter Bauwens uit Hofstade, breidt uit. Samen met de Finse saunabouwer Esa Pönkänen ontwikkelde hij de patiosauna: een kleine, comfortabele sauna met een glazen dak. Zweten onder de sterren, dus.

Anderhalf jaar geleden richtte Peter Bauwens, een leerkracht buitengewoon onderwijs uit Hofstade, de firma ‘Wellness op Wieltjes’ op. Dat is een verhuurbedrijf voor mobiele sauna's.

Intussen liet Peter samen met de Finse saunabouwer Esa Pönkänen een zeer compacte, maar uiterst comfortabele sauna ontwerpen. De patiosauna is in vele opzichten uniek en wordt dit weekend voorgesteld tijdens de Open Saunadagen bij Wellness op Wieltjes in de Bordekensstraat in Hofstade.

Peter en zijn vrouw bezochten doorheen de jaren tal van sauna's. “Zo is de idee gekomen om een eigen zaak in bijberoep te starten”, zegt Bauwens.

Oog voor detail

“We lieten ons informeren en kwamen zo in contact met Esa, een zelfstandige saunabouwer in Finland. Hij runt zijn eigen atelier en maakt elke sauna helemaal zelf met oog voor detail en kwaliteitsmaterialen. Esa bouwde ons een mobiele Finse podsauna en sindsdien hebben we ons eigen verhuurbedrijf. Ons initiatief bleek een succes en ook het contact met Esa bleef behouden. Na enkele maanden kwam het idee om een eigen patiosauna te ontwerpen.”

De patiosauna onderscheidt zich van andere sauna's op de markt en is daarom ook geregistreerd in de EU als nieuw model.

Panoramisch

“Het designwerk en de bouw van het prototype zijn uitgevoerd door Esa. De sauna oogt modern en strak aan de buitenkant en het grote glasoppervlak zorgt voor een panoramisch effect, dat een spectaculair zicht op de tuin en de hemel biedt.”

“We maken ook gebruik van hoogwaardige materialen. Zo wordt er gewerkt met aluminium platen, waarop een motief naar keuze of fotomateriaal geprint kan worden. De opgietkachel, eveneens van Finse makelij, is elektrisch en bevat 80 kg stenen.”

Compact

“Maar wat deze sauna zo uitzonderlijk maakt, is de compactheid. Met slechts drie vierkante meter past de sauna zelfs op een klein terras. Dat zonder gebruikscomfort te verliezen.”

Momenteel zoekt de firma Wellness op Wieltjes naar een Belgische constructeur om deze sauna in productie te brengen. Over zes weken zou de eerste sauna geleverd moeten kunnen worden. De basisprijs voor de patiosauna ligt op 12.000 euro.

INFO

Info op www.patiosauna.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees