Mia Doornaert komt naar verjaardagsfeestje van Neos

Mia Doornaert komt naar verjaardagsfeestje van Neos

Foto: Bart Dewaele

Lochristi - Mia Doornaert, vooral gekend als journaliste buitenland bij De Standaard, en een veel gevraagde experte in politieke praatprogramma's komt op maandag 9 oktober op uitnodiging van Neos Lochristi spreken over de Arabische Lente. NEOS Lochristi bestaat 1 jaar, en wil dat vieren met een sterk inhoudelijk programma voor het volgend werkjaar.

In oktober bestaat Neos Lochristi één jaar. De vereniging telt meer dan honderd leden die tijdens het eerste werkjaar maandelijks een activiteit aangeboden kregen. Voor volgend werkjaar heeft Neos al 21 evenementen op de agenda, waaronder (bus)uitstappen, voordrachten, film, concerten, musical, fietsen en wandelen. 

Neos Lochristi is een vereniging van 55-plussers zonder politieke of levensbeschouwelijke kleur met de klemtoon op het culturele gebeuren. Daarbij worden zeker de gezelligheid en de geneugten van spijs en drank niet vergeten.

Maandag 9  oktober heeft Neos haar eerstvolgende activiteit: Mia Doornaert was 38 jaar lang journaliste bij De Standaard en werkte ook een tijdlang op het kabinet van toenmalig minister van buitenlandse zaken Yves Leterme. Zij verzorgt in De Standaard nog steeds de column “Doorgeprikt staat netjes”.

In haar lezing “Waarom de Arabische Lente een barre winter werd” snijdt Mia Doornaert het meer dan actuele thema van de islam in Europa aan. De talrijke bloedige aanslagen van de laatste jaren en maanden in de naam van Allah wijzen toch op een probleem. En het blijft een feit dat  er wereldwijd, van het Midden-Oosten tot Nigeria, een gewelddadige jihad aan de gang is.


De voordracht vindt plaats op maandag 9 oktober om 14u30 in de zaal boven Drankenhandel Nico en Kathy De Clercq, Dorp-West 134 te Lochristi.  Nadien volgt een receptie.

Leden van Neos Lochristi betalen 5 euro inkom. Niet-leden betalen 10 euro en krijgen ook een informatiepakket mee. Wie aan de inkom zijn coördinaten achter laat  en binnen de week lid wordt mag de toeslag van zijn lidgeld aftrekken. Neos weet graag vooraf of u komt: mailen naar  neoslochristi@gmail.com of bel  naar 0476 41 02 19.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio