Woede omdat enkel Marriott-klanten op reddingsboot mogen: “En orkaan Jose moest nog komen”

Woede omdat enkel Marriott-klanten op reddingsboot mogen: “En orkaan Jose moest nog komen”

Foto: ISOPIX

Er was hoop bij de vele gestrande toeristen toen vrijdagavond een grote reddingsboot het eiland Sint-Thomas, deel van de Amerikaanse Maagdeneilanden, naderde. Helaas ging dat snel voorbij: alleen de klanten van het Marriott-hotel mochten mee.

Sint-Thomas is een van de vele eilanden waar orkaan Irma de voorbije week een spoor van vernieling heeft getrokken. De inwoners hadden geen toegang tot voorzieningen, voedsel en water en de honderden toeristen op het eiland waren gestrand op het eiland omdat ze geen vlucht naar huis te pakken konden krijgen.

Voor die laatsten kwam er vrijdagavond hoop toen een reddingsboot het eiland naderde. Marriott International, het bedrijf achter de bekende hotels, had 100.000 dollar betaald om een enorm schip van de Dominicaanse Republiek naar Sint-Maarten te laten varen om de toeristen te redden.

Marriott

Maar helaas: toen dat aankwam, bleek dat alleen de gasten van Marriott aan boord mochten. Wie in een ander hotel had geslapen, had pech. En zo bleven ongeveer 36 mensen achter op het eiland, terwijl ze het schip zagen verdwijnen in de verte.

“Het was de beslissing van Marriott, ze lieten ons niet op de boot naar San Juan om daar het vliegtuig te nemen”, postte Naomi Ayala, een vrouw uit Dallas, op Facebook. “In plaats daarvan moesten we orkaan José trotseren op Sint-Thomas.”

Marriott International verdedigt zich bij monde van Tim Sheldon, het hoofd van het bedrijf in de Caraïben en Latijns-Amerika, door te zeggen dat de toeristen gewoon niet op het schip konden. “Het veiligheidspersoneel was aangesteld door de eigenaar van de boot. Zij wilden, ondanks vele vragen van ons, die mensen echt niet aan boord laten omdat ze niet op de lijst stonden die noodzakelijk is om op internationale wateren te mogen varen.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees