Harmonie moet bussen naar stad inleggen wegens te succesvol

Harmonie moet bussen naar stad inleggen wegens te succesvol

De Nacht van de Punch is klein begonnen, maar groeide geleidelijk uit tot een van de grootste evenementen in Roeselare.. Foto: sbr

Hooglede / Roeselare -

Met ruim zestig muzikanten op het podium en meer dan duizend bezoekers, die met bussen worden aangevoerd, heeft de koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden uit Hooglede een succesformule gevonden. Voor de Nacht van de Punch wijkt de vereniging uit Hooglede dan ook uit naar de expohallen van Roeselare.

Wat klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in Roeselare: de koninklijke harmonie De Verenigde Vrienden Hooglede-Gits staat in de expohallen opnieuw op de planken voor haar jaarlijkse Nacht van de Punch.

“Vierentwintig jaar geleden kregen enkele muziekliefhebbers het idee om de harmonie nieuw leven in te blazen”, vertelt Tomas De Meyer. “Het evenement verhuisde na een tijd van de Gulden Zonne naar de Vossenberg in Hooglede. Uiteindelijk moesten we zelfs naar Roeselare uitwijken om al onze bezoekers een plaats te kunnen geven.”

Publiekstrekker

De Nacht van de Punch groeide de voorbije jaren uit van een specifiek Hoogleeds evenement tot een publiekstrekker waar muziekliefhebbers uit de hele regio naartoe komen.

“Toch willen we ons Hoogleeds karakter behouden”, zegt De Meyer. “Daarom leggen we zaterdagavond bussen in die voortdurend pendelen tussen onze thuisgemeente en de expohallen in Roeselare.”

Gevarieerd programma

Met honderd leden, van wie er vijfenzestig op het podium het beste van zichzelf geven, is de harmonie van Hooglede-Gits beduidend groter dan een doorsnee harmonie.

“Ik denk dat ons gevarieerd programma ervoor zorgt dat muzikanten zich bij ons aansluiten”, verduidelijkt De Meyer. “Niet alleen tijdens de Nacht van de Punch, maar ook voor ons Lenteconcert en ons Kerstconcert willen we altijd iets speciaals doen. Die uitdagingen zorgen er mee voor dat we een heel hechte groep vormen.”

Drankje gebrouwen

Tijdens de Nacht van de Punch treden de muzikanten onder anderen op met zanger Udo. Tussen de muziek door wordt de punch gebrouwen, een drankje dat de voorbije jaren heel wat mensen aan het dansen zette.

Na het concert van de harmonie brengt een dj traditiegetrouw tot in de vroege uurtjes de nodige ambiance.

www.nachtvandepunch.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio