Jules (7) verloor er bijna zijn leven, maar voorlopig is er nog geen akkoord over een verkeersvrije Zeedijk

Johnny, zijn partner Cindy en hun zoontjes ijveren voor een verkeersvrije zeedijk. Foto: jve

Blankenberge -

Het stadsbestuur bestudeert de mogelijkheid om de Zeedijk ook buiten de zomervakantie tijdens bepaalde periodes verkeersvrij te maken. Het voorstel wordt al langer bestudeerd, maar werd onlangs opnieuw actueel door een petitie met meer dan 300 handtekeningen na het ongeval van de kleine Jules (7). “Ik hoop dat er iets uit de bus valt de komende maanden”, reageert zijn vader Johnny.

LEES OOK: Na ongeluk van zoontje strijden zijn ouders voor verkeersvrije Zeedijk

Het stadsbestuur van Blankenberge overweegt om gemotoriseerd verkeer op de Zeedijk ook tijdens drukke weekends en vakantieperiodes buiten de zomervakantie te weren. Op de gemeenteraad van dinsdagavond kwam het onderwerp al ter sprake naar aanleiding van een petitie met meer dan 300 handtekeningen overgemaakt door de ouders van Jules (7), een jongen die in juni werd aangereden op de Zeedijk en daar zware verwondingen aan overhield. Hun voorstel om de Zeedijk verkeersvrij te maken vanaf de paasvakantie tot september vanaf 10.00 uur tot 21.00 uur werd niet goedgekeurd, maar wordt de komende maanden wel verder behandeld. Momenteel is de Zeedijk enkel volledig verkeersvrij in juli en augustus. In de drukke Kerkstraat tussen de Steenstraat en de Vissersstraat wordt gemotoriseerd verkeer nu al elke dag tussen 13 uur en 18 uur verboden.

“We dienden de petitie niet enkel in voor Jules, maar ook voor andere mensen met kinderen”, reageert Johnny Delaere, zijn vader. “Het voorstel werd niet goedgekeurd omdat er eerst met de nodige partijen moet overlegd worden. Ik hoop dat er alsnog iets uit de bus valt de komende maanden. Voor mij kan een compromis - bijvoorbeeld enkel een verkeersstop tijdens de weekends en schoolvakanties - ook perfect.”

Niet over een nacht ijs

“We hebben het parcours van het ongeval van Jules nog eens afgelopen, en door enkele obstakels en terrassen zien kinderen niet altijd wanneer er een auto aankomt.”

Bij het stadsbestuur heeft men oor naar het voorstel, maar wil men niet over één nacht ijs gaan. “Veiligheid is voor ons meer dan evident, maar basisbereikbaarheid voor lokale handelszaken en bewoners is dat ook”, aldus burgemeester Ivan De Clerck (Open VLD). “Als we een beslissing nemen om extra maatregelen door te voeren, gebeurt dat met alle betrokken partijen. We dachten al voor het bewuste ongeval na over nieuwe maatregelen. Er liggen verschillende opties op tafel. Eentje daarvan is de Zeedijk op drukke dagen vanaf 13.00 uur afsluiten, net zoals we met de Kerkstraat doen. We gaan alles rustig bekijken, maar het belangrijkste is dat er een evenwicht komt waar iedereen zich in kan vinden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees