Ze verloren hun beste vriend en teamgenoot, en op deze fantastische manier herdenken ze hem

Ze verloren hun beste vriend en teamgenoot, en op deze fantastische manier herdenken ze hem

Robbe (links) organiseert het tornooi voor zijn overleden vriend Jules (midden). Foto: svl

Dendermonde -

De overleden Jules Cuvelier (23) uit Dendermonde wordt door zijn vroegere ploegmakkers geëerd met een hockeytornooi. De jongeman speelde met de nationale ploeg in het G-hockey. Hij stierf vorig jaar op reis nadat zijn hart het had begeven.

Robbe Schevernels uit Dendermonde en zijn vrienden boksen het tornooi in elkaar. “Ik speelde samen met Jules in de ploeg die we zelf hebben opgericht en ook in de nationale ploeg”, zegt Robbe. “Hij overleed in november vorig jaar toen hij op reis was in Frankrijk. Net als ik was hij verlamd, maar hij was in goede conditie. Toch begaf zijn hart het.”

“Wat hij voor het G-hockey heeft gedaan, willen we niet zomaar laten voorbij gaan. Hij heeft er onder meer voor gezorgd dat we ons favoriete spelletje ook in de sporthal van Sint-Gillis konden beoefenen. Met de hulp van de stad is er zondag een eerste tornooi.”

Internationale belangstelling

Er is een speciaal format uitgewerkt. “Normaal wordt er vijf tegen vijf gespeeld en bij ons wordt dat twee tegen twee. Telkens met een speler die een stick kan vasthouden en een speler die er eentje aan zijn rolstoel heeft hangen. Eigenlijk is het nu al een succes, want er zijn zelfs inschrijvingen uit Nederland. Er zijn heel wat gelegenheidsteams gevormd. Het zal dus zeker en vast spektakel opleveren, want twee tegen twee is veel intensiever dan het normale vijf tegen vijf.”

De Cuvelier Cup vindt nu zondag van 9.30 tot 17.45 uur plaats in de sporthal van Sint-Gillis.

“We hopen dat er wat volk langskomt, want het is tegelijk een promotie voor onze sport. Jules wilde een tornooi organiseren en dat doen wij nu in zijn plaats. Zijn droom wordt dus toch nog werkelijkheid. De opbrengst schenken we trouwens aan het goede doel. Als alles meevalt, dan evalueren we en is de kans groot dat we om de twee jaar een tornooi organiseren”, besluit Schevernels.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees