Latem verstrengt regels eroszaken, Deinze maakt zich geen zorgen

Latem verstrengt regels eroszaken, Deinze maakt zich geen zorgen

Sint-Martens-Latem gaat de prostitutie in de Kortrijksesteenweg strenger aanpakken. Foto: fvv

Deinze -

Het stadsbestuur van Deinze verwacht niet dat eroszaken in Sint-Martens-Latem door strengere regelgeving naar de Leiestad zullen verhuizen. “Maar we zullen het wel nauwlettend opvolgen.”

Sint-Martens-Latem ontvouwde maandagavond enkele strenge maatregelen om prostitutie in de gemeente tegen te gaan. Het wordt moeilijker om vestigingen te openen, achterdeurtjes werden gesloten en de politie kan zich vanaf 1 januari 2018 op elk moment toegang verschaffen tot de eroszaken. Dat het probleem zich daardoor zou verleggen naar Deinze of Gent, wou burgemeester Agnes Lannoo (Welzijn) evenwel niet gezegd hebben.

Jan Vermeulen (CD&V), burgemeester in Deinze, maakt zich alvast geen zorgen. “In Deinze zijn er zeven dergelijke instellingen. Dat aantal vermindert elk jaar, onlangs sloten nog drie etablissementen de deuren”, stelt hij. “Wij zijn hier alleszins niet van plan om stedenbouwkundige of politieverordeningen te vorderen zoals in Sint-Martens-Latem. Ik verwacht geen grote verhuis naar ons grondgebied, al zal ik het zeker nauwlettend opvolgen. Sowieso hebben we relatief weinig last van dergelijke eroszaken, een kop-staartaanrijding van plots remmende auto’s is nog het grootste risico dat je in de Kortrijksesteenweg loopt.”

Stad Deinze gaat de eroszaken al een tijdje te lijf met een stevige jaarlijkse belasting. Sinds 2014 moet een eroszaak elk jaar 3.000 euro ophoesten voor een zogenaamde belasting op eroshuizen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio