Vlamingen doorstonden orkaan Irma op Cuba: “We moesten in de kelder schuilen van ellende”

Er hing een triest sfeertje op de luchthaven van Zaventem vandaag. De eerste zeventig Belgen die op vakantie waren op Cuba, landden eindelijk op Belgische grond nadat ze orkaan Irma van heel dichtbij hebben meegemaakt.

“Wat wij daar hebben meegemaakt, daar zijn gewoon geen woorden voor”, zegt een van de Vlamingen. Maar een andere vrouw kan het incident wel heel goed navertellen. “We werden eerst geëvacueerd in het restaurant van ons hotel”, zegt Silvana Fontana. “Daar stortte het dak dan volledig in en werden we naar aparte ruimtes gebracht. Ook daar stortte het dak in en dan zijn we met zes andere Belgen in de kelder gaan schuilen van ellende”, zegt ze.

Van het hotel waar een andere Vlaming, Sven Geens, verbleef schiet niet veel meer over. “Er werden palmbomen uit de grond gerukt, er was op een bepaald moment gewoon niks meer”, zegt hij. “Ik schrok er echt van hoe heftig het was. En in dat verwoest hotel moesten wij dan toch nog een paar dagen verblijven omdat we nergens anders heen konden.”

TUI en Thomas Cook hebben ondertussen besloten om tot volgende zondag geen vluchten meer te laten vertrekken naar Cuba. Mensen die in die periode wel een vlucht geboekt hadden naar daar, kunnen hun reis altijd annuleren of omboeken. Maar ook de mensen die vandaag geland zijn, verwachten een compensatie. “Wij hebben onze touroperator daar bijna niet gezien”, zegt een ontevreden Lieve Van der Stockt. “Wij hebben drie of vier dagen bijna geen eten en drinken gekregen en we kregen ook bijna niks van informatie.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees