MINIVOETBAL2DE KLASSEMVV WAREGEM ‘74 - Voorzitter Frederic Mortier rekent voor de nieuwkomer in tweede op een rustig seizoen

“Plaats in de middenmoot zou voor ons heel mooi zijn”

“Plaats in de middenmoot zou voor ons heel mooi zijn”

MVV Waregem ’74 hoopt wekelijks met een vaste basis te kunnen aantreden. Foto: CHRIS TALLOEN

Waregem -

MVV Waregem ‘74, dat afgelopen seizoen de promotie afdwong, kijkt morgenavond op de openingsspeeldag in tweede klasse G&H Oudenaarde in de ogen. “Ons doel is om een rustig seizoen te draaien”, vertelt voorzitter Frederic Mortier.

“We startten vorig seizoen in derde nationale met de ambitie om zo snel mogelijk opnieuw te promoveren. Door dom puntenverlies tegen mindere ploegen was het al snel duidelijk dat we niet zouden meespelen voor de titel”, blikt Frederic Mortier even terug. “Naar het einde van het seizoen vielen alle puzzelstukken opeens toch in elkaar. De terugkeer van Yani Desmet en Kevin Mortier waren hierin een belangrijke component. Coach Kevin Vanherzeele slaagde er dan weer in om alle neuzen in dezelfde richting te laten wijzen. We speelden vanaf maart quasi continu met dezelfde ploeg en dat leverde veel punten en de eindronde op waarin we uiteindelijk outstanding waren.”

“Een plaats in de middenmoot in deze competitie zou dus mooi zijn. Daarvoor zullen we wel heel regelmatig punten moeten pakken. Gespaard blijven van blessures en schorsingen wordt belangrijk, maar wekelijks met een vaste basis van vijf à zes spelers aantreden wordt minstens even belangrijk. Gemakkelijk wordt het niet want alle teams zullen sterk aan elkaar gewaagd zijn. We konden iedereen behouden en trokken met Stijn Demeulenaere iemand aan die voor concurrentie moet zorgen in doel. Ook Tom Ovaere is nieuw, maar eerder een versterking in de breedte. Kevin Mortier, die stopte met het veldvoetbal, kiest voluit voor het minivoetbal en telt voor ons dus ook als een transfer.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio