Onkruid verdelgen loopt pijnlijk mis: groendienst vernielt kleuterklas

Onkruid verdelgen loopt pijnlijk mis: groendienst vernielt kleuterklas

De kleuters kunnen niet meer terecht in het paviljoen. Foto: sbr

Roeselare -

Een onzorgvuldigheid bij het verdelgen van onkruid had woensdag kwalijke gevolgen voor basisschool De Brug. Een kleuterklasje vloog in brand en is onbruikbaar.

De groendienst van Stad Roeselare was gistermiddag bezig met het verdelgen van onkruid op de speelplaats van de stedelijke basisschool in de Brugsesteenweg. De werkmannen gebruikten daarvoor een brander, maar dat liep plots verkeerd. Bij een houten paviljoen dat de school als polyvalente kleuterklas gebruikt, zagen ze na enige tijd rook. “Ze probeerden nog te blussen, maar het vuur had zich al verspreid”, zegt Jan Degrijse van de Roeselaarse brandweerpost. “We moesten de wand en de vloer openbreken om het vuur gedoofd te krijgen.”

De brand brak uit in een hoek waar de elektriciteitsinstallatie stond. Die was totaal vernield. Ook twee andere klasjes hadden geen stroom meer. “De klassen zijn al meer dan dertig jaar oud, maar werden wel nog gebruikt”, zegt directeur Koen Dierynck van De Brug. “Een deel van de kleuters volgde dagelijks les in het gebouwtje. Zij zullen nu bij de rest van de kleuters in het andere gebouw moeten blijven. De twee andere paviljoenen werden gebruikt door de lagere school. Zij zijn op zeeklassen. We zullen bekijken hoe we daar weer elektriciteit kunnen voorzien.” Door het voorval zaten ook bewoners van de Steenstraat een tijdlang zonder stroom, want die moest veiligheidshalve worden afgesloten tijdens de werken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees