Groen klaagt over veiligheid Brusselsestraat

Groen klaagt over veiligheid Brusselsestraat

De partij Groen voerde actie. Foto: hsb

Leuven -

De Leuvense afdeling van Groen heeft gisterochtend actie gevoerd voor een verbetering van de verkeersveiligheid in de Brusselsestraat.

Sinds de evaluatie van het circulatieplan is daar een knip tussen twee zones van de stad geschrapt, maar dat had volgens de Groenen een averechts effect op de veiligheid.

Concreet gaat het om de zone tussen het kruispunt met de Kapucijnevoer en de rotonde. Dat gedeelte is bijzonder smal, maar er zijn wel twee kruispunten waar verkeer uit kan komen richting Brusselsestraat. “Het probleem is dat die bestuurders bij het opdraaien van de Brusselsestraat alleen naar rechts kijken, omdat het autoverkeer van die kant komt”, zegt Groen-raadslid Toon Toelen. “Maar je mag er wel in beide richtingen fietsen, en dat verwachten veel mensen niet. Ik zag al meermaals hoe fietsers bijna opgeschept werden door een wagen, en werd ook zelf al eens bijna aangereden door een fietser.”

Groen vraagt dat de knip in de Pelgrimstraat terugkeert. “Het is ironisch om vast te stellen dat de bewoners van deze buurt eigenlijk een méér consequente invoering van het plan vragen dan de stad zelf bereid is om in te voeren”, zegt Toelen.

Ook over de snelheid in de Brusselsestraat maken de leden van Groen zich zorgen. “Je merkt dat bestuurders hier haast maken om de stad uit te rijden”, zegt Lies Corneillie. “Het lijkt alsof bijna niemand de zone 30 respecteert. Buurtbewoners vragen daarom zelf bijkomende verkeersremmers.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio