Ryanair breidt aanbod vanop Zaventem niet uit “wegens te duur”

Ryanair breidt aanbod vanop Zaventem niet uit “wegens te duur”

Foto: BELGAIMAGE

De Ierse budgetvlieger Ryanair zal volgende zomer zes routes toevoegen vanop de luchthaven van Charleroi. Op Brussels Airport komt er voorlopig geen nieuwe uitbreiding. “De luchthaven was te duur”, zegt personeelsdirecteur Eddie Wilson donderdag in een persbericht.

Ryanair besliste dit jaar om een groeistop in te lassen voor Zaventem. Topman Michael O’Leary verbond die beslissing toen aan de geluidsproblematiek rond Brussels Airport die op dat moment volop in de schijnwerpers stond. En aan de boetes waarmee er nog altijd wordt gedreigd. Hij dacht er zelfs aan om in het aanbod te snoeien indien er niet snel een oplossing zou komen.

Tot een afbouw komt het niet, zo bleek donderdag op een persconferentie zonder O’Leary, maar met Eddie Wilson, de personeelsdirecteur van de lowcostmaatschappij. Maar een groei in het aanbod komt er ook niet. En dat blijkt niet zozeer te wijten aan de geluidsnormen - al blijft Ryanair vragende partij voor een oplossing -, maar het gaat in de eerste plaats om een geldkwestie. “Commerciële redenen: het was te duur”, zei Wilson onomwonden.

“We zitten elk jaar samen met luchthavens en soms komen we niet tot een overeenkomst”, voegde de Ryanair-personeelsdirecteur toe. Hij benadrukte dat er een goede verstandhouding is met de luchthavendirectie. “Hopelijk lukt het volgend jaar wel.”

100 bestemmingen in totaal

De beslissing betekent dat Ryanair ook in het komende zomerseizoen 15 routes zal aanbieden vanop Brussels Airport: Het gaat o.a. om Barcelona (3 dagelijks), Dublin (2 dagelijks), Madrid (2 dagelijks) en Rome (2 dagelijks)

Op Charleroi komen er wel zes bestemmingen bij: Lissabon (Portugal), Malta, Napels (Italië), Plovdiv, Varna (beide Bulgarije) en Wroclaw (Polen).

In totaal, dus beide luchthavens samen, zal Ryanair vanuit België 100 bestemmingen aanbieden tijdens het zomerseizoen 2018. Die zouden goed zijn voor ongeveer 8,7 miljoen passagiers op jaarbasis.

Belgische reizigers kunnen hun vakantie nu al tot en met oktober 2018 boeken tegen nog lagere tarieven, en genieten van de nieuwste ‘Always Getting Better’ -voordelen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees