Zondag concurrenten, nu nog even bijpraten: Van Aert en Van der Poel verblijven in de VS in hetzelfde hotel

Zondag concurrenten, nu nog even bijpraten: Van Aert en Van der Poel verblijven in de VS in hetzelfde hotel

Van der Poel en Van Aert slapen in hetzelfde hotel, wat gisterochtend voor hun training leidde tot een kort onderonsje tussen de twee toppers. Foto: wvo

Mathieu van der Poel, Wout van Aert en zowat alle andere Belgen zijn in het noorden van de Verenigde Staten aangekomen. Hier, in Iowa City, vindt zondag de eerste van twee Amerikaanse Wereldbekerwedstrijden veldrijden plaats. Opvallend: Van der Poel heeft met Meeusen slechts één ploegmaat bij.

Eén voor één druppelen de Vlaamse crossers de Verenigde Staten binnen. Van Aert en Tim Merlier (Crelan-Charles) waren maandag de eersten om naar Iowa City af te reizen. Dinsdag volgden naast de broers Sweeck en de renners van Marlux-Napoleon Games ook Mathieu van der Poel, Tom Meeusen en wereldkampioene bij de vrouwen Sanne Cant. Ruim op tijd allemaal, pas zondag moeten ze het veld in, maar door het tijdsverschil van zeven uur en de onvermijdelijke jetlag wil niemand een risico nemen. Wel opmerkelijk is de kleine delegatie van Beobank. David van der Poel en Philipp Wals­leben verkozen de reis naar Amerika niet te maken. Deels om kosten te besparen, aldus teammanager Christoph Roodhooft, maar ook omdat de trip naar Amerika voor hen onvoldoende rendeert. “In het Zwitserse Baden wordt er straks ook gecrost”, heet het.

De Vlaamse crossers verblijven allemaal verspreid over de regio rond het landelijke Iowa City. Alleen Telenet-Fidea heeft het drie uur verderop gelegen Waterloo als uitvalsbasis. Daar is het hoofdkwartier van fietsenproducent Trek en vindt over tien dagen de tweede WB-cross in de VS plaats. De beste twee veldrijders verblijven in hetzelfde hotel. Het leidde tot een klein onderonsje tussen Van Aert en Van der Poel toen ze gisterochtend beiden klaarstonden voor enkele uurtjes losrijden – samen trainen was natuurlijk uit den boze.

Corrigeer