Op deze manier zegt blogger bewezen te hebben dat de Aarde plat is: “We leven in een leugen”

Een realist, zo noemt videoblogger D Marble zichzelf. Naar zijn mening is hij een van de weinigen op deze aardkloot die realistisch genoeg is om niet te geloven dat onze planeet rond is. Om zijn theorie te staven, sprong hij in een vliegtuig met een waterpas.

D Marble vloog van North Carolina naar Seattle met een zelfgemaakt meetinstrumentje bij de hand. Als onze planeet rond zou zijn, zou de piloot het vliegtuig volgens de blogger constant naar voren moeten laten hellen om de kromming van de Aarde te volgen. Maar de luchtbel bleef waterpas: het bewijs volgens hem dat de Aarde niet rond maar plat is. 

“We leven al zo lang in een leugen”, zei hij. “Onze planeet is eigenlijk plat. Dit is een nieuw wetenschappelijk experiment. Als we op een ronddraaiende bol zouden leven, zou de neus van het vliegtuig constant naar beneden moeten hellen. Ik heb aangetoond dat de Aarde eigenlijk plat is aangezien de luchtbel constant in het midden bleef.”

Maar waarom is zijn gedachtegang fout? Een vliegtuig hoeft niet te duiken om de kromming van de Aarde te volgen. Het volgt door de zwaartekracht immers de curve van de planeet.

Mensen hebben zijn stunt intussen omschreven als “een combinatie van briljant en dom”. Ze vroegen zich af waarom hij niet gewoon uit het vliegtuigraampje had gekeken. Dan had hij de kromming van de horizon gewoon gezien. 

Hij is nochtans duidelijk niet de enige die gelooft dat de Aarde plat is: 

 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees