Francken veroorzaakt ophef met ‘opkuis’ aan het Noordstation

Francken veroorzaakt ophef met ‘opkuis’ aan het Noordstation

Foto: Hollandse Hoogte / Marcel van den Bergh

Brussel -

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) veroorzaakt ophef met een aantal berichten op de sociale media. “Vanmorgen 14 mensen aangehouden in Maximiliaanpark en 9 in het Noordstation...”, schreef hij. Vooral de hashtag ‘opkuisen’ die hij bij het bericht plaatste zorgt voor verontwaardiging.

“Vuil moet je opkuisen, mensen niet”, stelt Groen in een reactie.

De staatssecretaris verwees met zijn bericht naar het politie-optreden aan het Brusselse Noordstation. Daar werden de voorbije weken dagelijks migranten opgepakt die in België verblijven, maar hier geen asiel willen aanvragen. Ze hopen in Groot-Brittannië te raken.

Francken heeft zijn uitspraak intussen gekaderd: “Ik kuis geen mensen op. Ik kuis problemen op. En ik ga dat blijven doen. De linkse puinhopen zijn immens”, stelt hij.

Maar toch is Groen er intussen in geslaagd de hashtag #opkuisen te laten trenden op Twitter. De partij heeft iedereen opgeroepen foto’s van zijn rommel op de sociale netwerksite te posten.

“Laat het protest tegen deze smerige taal luid en krachtig zijn”, zegt Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen). “Excuses zijn op hun plaats”, vindt Bruno Tuybens van sp.a.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees